May 31, 2010

I-City Shah Alam

Apa khabar kawan2 semua? Sure semua busy hari nie kan...Selepas bercuti 3 hari, masing2 sure x der mood nak gie kerja pagi nie...Betul tak?  Huhuhuhu...Kalau boleh Lynn dan Mr. Hubby pun nak sambung cuti tapi 2 minggu nie kitorang x leh bercuti la...Ada training kebudayaan setiap petang selama 2 minggu nie...Kesian kat kami berdua...

Sempena Cuti Hari Wesak dan disambung plak dengan Cuti Weekend, kitorang sekeluarga balik ke rumah mertua di Felcra Lakai, Negeri Sembilan...Kitorang gerak dari JB pada malam Khamis...Syukur alhamdulillah x tempuh traffic jammed pun...Hehehehe...Hari Jumaat tu kitorang dah plan nak gie jalan2...Lepas jer Solat Jumaat kitorang decide nak gie Alamanda Putrajaya...Punya la jauh berjalan kan...Tapi entah macam mana kitorang tak gie pun Alamanda tu...Kitorang gie I-City Shah Alam...

Memang sangat cantik lampu2 yang ada kat I-City tu...Patut arr ramai yang pergi sana...Lynn pun dapat tahu kewujudan tempat nie daripada Facebook & blog kawan2...Punya la teruja nak pergi dan happy giler bila diorang x jadi nak gie Alamanda...Memang awesome arr tempat nie...

Memang ramai betul orang yang datang I-City malam tu...Semuanyer teruja juga macam Lynn agaknya...Hehehehe...

Cantikkan lampu2 pokok nie...Memang syok giler...Ramai betul yang bawa DSLR termasuklah kitorang...Posing sana sini...

Lovely Qistina yang suka posing bukan2...Huhuhu...Suruh tengok kamera pun payah...

Aksi posing lagi...Tapi tetap tak fokus kat kamera...Huhuhu...Alahai anak mama...

Adik bongsu Mr. Hubby - Chaer with Mak Mertuaku...Masing2 posing sakan...

Aqilah with Qistina...Nampak betul la Qistina lagi berisi daripada Aqilah...Hehehe...

Grandma dengan cucu2 kesayangan...Mr. Hubby pun sibuk nak gambar sama...

Adik Mr. Hubby yang ke3...Zura nie Jururawat kat PPUM...Single lagi tau...

Mr. Hubby bergambar ngan adik-adik...Chaer, Zura & Ima...

Posing dengan pokok...Wakakaka...Sabar jer la...

Kat sini pun Lynn nak posing juga...Jangan marah yer kawan2...Hehehehe...

Lepas berjalan2 kat I-City Shah Alam kitorang terus ke Kajang sebab nak makan Sate Kajang...Tq so much la pada Zura sebab belanja semua malam tu...Sampai di Felcra Lakai jam 2.00 pagi...Huhuhu...Syukur Alhamdulillah...Kalau tahu sampai ke pagi kitorang berjalan dah tentu plan dengan lebih teliti lagi...Tima kaceh la pada Mr. Hubby & Khairi sebab bersengkang mata driving malam tu...Nanti ada peluang Lynn nak pergi lagi I-City Shah Alam nie...Nak ajak adik-adik Lynn plak pergi...Ok arr semua...Nak blogwalking plak nie...Adios...Muuuaahhhhhsss...

16 comments:

kenwooi said...

i wanna see one day! =)

LyNn HaMzAh said...

kenwooi : wish u can see it...

ayah,ummi, farish said...

tempat nie kalau x gi, mcm x seronok jer ekk..sbb ramai kawan2 dah gi..tu yg maya pun teruja nk gi..mmg best & cantikkan tempat nie

☆ lieya latif ☆ said...

akak pun dah sampai sini...lieya ni tgk blog org dah byk tapi tak pegi2 lagi...tingin nak gi gak nie...budak2 sure suke tgk lampu n cahaye2 ni kan ....

comel sangat qistina posing.....pandai anak dare akak posing!

Sumijelly said...

wah...dah sampai juga ke sana yek...
sumi lom g lagi...
malam nak kuar la malas...sbb suka lagi duk atas katil...kikikiki


Sumijelly.com

SJB said...

Wah...cantik nya. Untung nya you guys dapat tengok dekat dekat.

Uda said...

wahhh.. bes nyer .. bermandikan cahaya lampu.. akak belum sampai lagikk situ.. terpaksa guna teknik muncung.. hehehe..

LyNn HaMzAh said...

ayah,ummi,farish : memang wajib pergi...rasanya tak der tempat macam nie kat malaysia...nie la satu-satunyer...best...

LyNn HaMzAh said...

lieya : memang excited lieya tgk lampu2 tu...qistina dengan sepupu happy betul tgk lampu yang cantik tu...pandai posing ker...puas digayakan tapi tak makan saman arr...

LyNn HaMzAh said...

sumijelly : kalau nak pergi kuar dari rumah awal sket la...sbb kalau lewat sampai jalan jammed...lebih2 lagi kalau weekend...

LyNn HaMzAh said...

SJB : kak, u kena pergi tau...nanti balik malaysia pergi yer...

LyNn HaMzAh said...

Uda : memang syok uda...hope dapat pergi lagi...tp rasanya next time mesti dah banyak upgrade...

nieda said...

jln2 kt i city..mmg ramai giler org. kalau weekend tak sanggup nak pergi sana tapi mmg cantik..

LYaFRINA said...

bkn main lg bposing.. lya bila la smpai sini.. nk jugak merasa..

papabear said...

tahniah! dah pergi I-City heheheh

Nur Su'aidah said...

owhhhh i-city! hehe :)