May 11, 2010

Big Day @ Udin House...Family Kami Plak...

Okeys...

Entry nie dah terlewat sket yer...Tapi tak per sebab Lynn update juga...Hope saper yang ternanti2 tu sangat happy tengok entry nie muncul okay...Saper yang tak nak tengok just click jer pangkah kat atas tu...Huhuhu...Tak der paksaan dalam melayari blog Lynn yang x seberapa nie...

Warna tema di pihak kami adalah warna PURPLE...Erm, bila dah ramai yang pakai warna purple hari tu nampak sangat cantik plak...Tiba-tiba terjatuh cinta plak dengan warna purple nie...Boleh gitew?  Jadi korang tengok la yer gambar2 yang berjaya Lynn dan Mr. Hubby amek sepanjang program nie...

Ni tuan rumah...Mak Tih & Pak Tih Lynn...

Waktu nie Qistina tak tukar baju yang beli sama dengan Qaisara...Sebab takut baju tu kotor cepat...Biasalah budak2 kan...Baju Lynn disponsor oleh Mak Tih yer...Tima kaceh banyak2...

Pengantin Lelaki yang duk menyibuk...Ke hulu ke hilir uruskan majlis...Puas dah suruh lepak jer kat rumah bertandang tapi mamat nie degil...

Lovely Qistina duk sibuk minta Ibu Gling dia make up kan...Sabar jer la...Nasib baik la ada yang nak layan...Yang peliknyer bila Lynn nak make up kan x nak plak...Mesti nak dengan Ibu Gling juga...Naseb baik arr anak kau lelaki Gling...Kalau x jenuh gak nak melayan...

Qistina dengan Acik Inaz & Acik Uda dia...Bibir tak leh nak tutup sebab pakai lipstick...Hahaha...Lawaks jer anak dara Lynn nie...

Bergambar kenangan dengan saudara mara yang ada...Happening sungguh bila kumpul ramai2 macam nie...

Lynn bergambar dengan ex-school mates waktu di Rawang...Pelik giler mcm mana Ogy leh ada kat sini...Selidik punya selidik Ogy nie kawen dengan sepupu mak Lynn kat Batu Pahat...Hahahaha...Tak pasal2 Ogy jadi makcik Lynn...Comfirm kecoh kat Facebook nanti...

Pak Long Suri & Mak Long Mahani...Lynn panggil Mak Long nie Ibu...Sepupu Mak Lynn nie...Waktu Lynn kawen dulu dia yang pakaikan inai kat jari Lynn...Sangat baek ok...Saya sayang kamu...Muaahhhsss...

Qistina with Acu Syamim & Raziq...

Auntie Ina, Zura, Shahrul, Pak Long & Mak Long...Tak sabar tunggu baby Zura lahir...5 tahun dah dia kawen dengan Shahrul baru nie diberi peluang pregnant...

Nie semua adik beradik pengantin...Lynn pun dah dikira adik beradik sebab baju kami sama okey...Hehehe...

Danish & Qistina...Ke mana2 berdua jer...

Bergambar kenangan dengan Gee, Zam dan anak-anak...Kitorang dulu kawen daripada diorang tapi diorang dah ada 2 anak...Erm...Nak kena fikir nak menambahkan ahli keluarga la...Apa pendapat Mr. Hubby ek?

Sambil tunggu pengantin sempat juga kitorang berposing...Depan masjid plak tu dengan Payung Purple si Farit...

Abang Long Faizal with Kak Naza & Kasih Qaisara...Tak lama lagi tambah lagi sorang baby...Due date 30th June rasanya...Kalau lewat sket leh sambut dengan Lovely Qistina...3rd July...

Rombongan pengantin dah sampai...Farah Lisa dah bengang waktu nie sebab flower girl dia terlajak simpang...Kompang dah berbunyi tapi diorang x jalan2 juga sebab nak tunggukan flower girl dia...

Okeys...Diorang dah jalan dah...

Rombongan pengantin dah mai dah...

Berarak masuk menuju ke pelamin...Siap jalan atas red carpet...

Danish bersama 2 orang sepupunyer...Memang cute arr...

Bersanding kat atas pelamin...Waktu Lynn bersanding dulu x der pun kerusi mcm tu...Sekarang nie macam2 fashion dan konsep yang ada...Siapkan duit jer la...

Time makan beradab...Pengantin lelaki tak nak orang lain yang masak lauk makan beradab...Nak makcik & pakcik dia sendiri masakkan...Siap suruh masak extra untuk family kitorang lagi...

Farah Lisa memang sporting habis...Sangat sesuai arr dengan Udin...

Kat rumah pengantin lelaki, diorang potong pulut kuning...

Acara bersama kanak-kanak...Baling gula-gula...Memang arr budak-budak suka...

Gula-gula tak banyak la dik...Ini jer yang ada...Mungkin itu la yang Farah Lisa bebelkan kat atas pelamin tu...

Lepas pengantin makan, tiba masa pakcik makcik plak nak makan...Semua nak rushing balik rumah masing-masing sebab esoknyer dah kerja...Ibu & Ayah Lynn amek alih kerusi pengantin...Sabar jer la...Huhuhu...

Semuanyer fokus kat makanan...Lynn jer yang tak makan2 lagi sebab rasa mcm kenyang jer hari tu...

Syamim kecek apa la kat ayah tu?

Apesal plak Lynn nie menyemak kat dapur nie?

Lynn sebenarnyer tolong packingkan lauk pauk untuk family Lynn...Diorang dah nak balik rumah masing2 kan...Jadi kena la tapawkan something untuk diorang...

Gambar ramai-ramai...Qistina tido waktu nie...Kepenatan yang amat sangat...

Time to go home...Adik Finaz apesal la kau posing macam tu? Hahahaha...

Okeys...Ni cun sket...Syamim plak sibuk kacau...Huhuhu...

2 orang kuat...Kalau tak der diorang nie majlis tak sempurna...Hehehe...

Jadi itu la dia entry belah pihak pengantin lelaki...Lynn ada kerja pagi nie...Ada program KSK LPP Johor yang perlu Lynn uruskan...Nanti Lynn update entry laggi yer...Adios...

10 comments:

sI tEDI said...

kategoti byk gambar ni. he he he he

ungu mmg cantik di pandang mata.

Selamat pengantin baru!

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

cantik kak
mmg cantik...nampak sweet and soft jer..pengantin pun simple jer

betul tu..now, mcm2 ada tinggal sedikan duit jer lah....

d'Sweet Choc Homemade said...

mmg meriah majlis kat umah lelaki.. best2, cam lisa dlu pun bertandang kaler purple gak sbb feberet kaler heheh, umah lisa kaler coklat sbb pilihan mak tersyg heheh

cik yuyu said...

ai lynn thks sudi follow yuyu..blog lynn xleh nak follow kew??

mamalieyna said...

meriahnye gambo..hehe..apapun best layan..tmbh2 sedondon purple..sungguh lawa! ^_^

kella said...

wah... tema unggu ya!
chanteekkk la..
phewwittt!!..

fikaryna said...

mmg cantik tema ungu..

x nak komen banyak tp tgk gambo pun dah tau meriah..best2..huhu..

Poyaty said...

comel la qistina holding hands dgn kezen dia tu. huhu. budak2 mmg cute :)

SJB said...

Memang meriah habis ni. Suka saya tengok baju you all. Semua pun sama color heheh. You daughter pun adoiii cute lah dengan make up make up lagi tu heheh. Cute lah.

dyea irdina said...

purple yg sgt cantikkkkk....mabeles sesangat..