May 5, 2010

Big Day @ Rumah Farah Lisa

Okeys...Dah janji dengan korang semua nak update entry kat rumah pengantin kan...Jadi hari nie Lynn curi2 masa untuk upload gambar2 dan ceritera di sebalik event di rumah pengantin perempuan plak yer...

Majlis di rumah Farah Lisa tak la besar sangat sebab Farah Lisa nie tak ramai saudara mara dan dalam adik beradik dia, dia la yang pertama berkahwin...Tapi walaupun tak ramai saudara mara majlis kat rumah dia tetap meriah sebab kitorang yang datang bawa pengantin lelaki nie punya la ramai...Rasanyer nak dekat 20 kereta yang konvoi hari tu...Memang la sangat2 happening dan pening...Hahahaha...

Naseb baik sebab jarak rumah pengantin perempuan dengan rumah Mak Tih Lynn nie tak sampai pun 15 km...Orang kata berenang pun leh sampai la...Yer ker? Kalau dah tak tahu berenang macam mana plak leh sampai...Hahahaha...Silap hari bulan karam...Rombongan kitorang bertolak dalam pukul 2.15 petang sebab bersanding jam 2.30 petang...Tak ker lambat tu? Tapi tak per la...Bukan jauh sangat pun...

Kitorang start berarak daripada simpang jalan nak masuk ke rumah Farah Lisa...Selalunyer pihak pengantin lelaki akan bertandang kat rumah sesiapa kan tapi disebabkan jarak rumah yang dekat kitorang bertandang kat simpang jalan jer...Hehehe...

Nie baru sket rombongan pengantin lelaki...

I love this picture...Qistina with Qaisara...Comey2...Qaisara agak moody waktu nie sebab baru jer bangun tido...

Yang hot dan meletops...Hehehehe...


Waktu nie kompang dah dipalu...Qaisara plak tak nak jalan sendiri...Terpaksa la Daddy dia dukung...Qistina sangat sporting sepanjang program nie...Sayang anak mama...Muaahhhs...

Danish pimpin 2 cousin dia...So cute...Tapi jalan laju la plak budak2 nie...Tertinggal pengantin kat belakang...

Waktu nie kitorang dah sampai kat depan rumah dia...Tapi tak leh jalan sebab...

Inilah sebabnyer...Kena tol la...Hahaha...Lynn dah standby paket tol yang besar sket...Abang Bonzer baju kelabu pegang paket tol yang kecik...Jadi dia yang kena bagi dulu...

Aiksss...Terhenti lagi...Erm, bila la dapat bersanding nie...Ishhh...

Kat pelamin ada satu lagi tol...Naseb baik budak2 juga...Selamat paket tol yang besar...Hehehehe...

Akhirnya dapat juga bersanding...Phew lega...Kalau tak kesian kat sepupu Lynn nie...Baju yang Farah Lisa pakai memang superb...Lynn suker sangat...

Yang paling first sekali tepung tawar pengantin adalah atuk kesayangan kami semua...Atuk Besah...

Nie Pak Tih Lynn @ Ayah kepada pengantin lelaki...

Then turn Mak Tih Lynn pula...

Waktu kat meja makan beradab...Waktu majlis perkahwinan Lynn di Rawang dulu segan2 jer nak makan waktu kat meja beradab nie...Control cun & macho la konon...Wakakakaka...Macam tu juga la diorang nie...Hahahaha...

Aikss...Apesal plak la Abang Long Faizal yang jadi tukang layan pengantin nie...Pelik betul la...Agaknyer dah tak sabar nak tolong habiskan lauk pauk yang ada kat atas meja tu kot...

Sebahagian daripada rombongan kitorang yang bergambar dengan pengantin...

Last but not least...Aksi pengantin...Suka sangat bila tengok muka Farah Lisa dengan aksi macam nie...Sporting habis dia...Maklumlah majlis kat rumah dia dah nak selesai...

Dalam kul 4 petang, rombongan kitorang bergegas plak balik ke Taman Universiti...Sebab esok big day kat belah kitorang plak...Tak kan la nak bersenang lenang dan relaks jer kan...Banyak kerja yang nak dibuat nie..So untuk entry di rumah pengantin lelaki esok plak yer...Just wait...Adios...

22 comments:

kella said...

comeinya masa danish pimpim cousinnya tu! sweet..

psst kak lynn, nanti datang rumah ya! ada award sedang menanti!

LyNn HaMzAh said...

kella : alahai darling...award yg dulu2 tu update pun lg...mcm mana nie? ada award lagi ek...

they really sweet waktu wedding tu...nanti tgk pics yg kat rumah kitorang plak yer...

mamalieyna said...

alahai comeinya flower girl tu..tp kalo senyum lebih sket, lg cun! hehe..cian dier, nantuk lg kot,..^_^

*cantik pengantin dan pelamin...!

LyNn HaMzAh said...

mamalieyna : erm, flower girl nie ada angin sket arr...hehehe...puas gak suruh senyum...

kembang la nanti pengantin tu...hehehe...

mumyShaneQeisha said...

suka tengok baju pengantin tu.
cantik...

ElyaElmo said...

baju pengantin pempuann kelasssssssss~

SJB said...

Memang meriah lah. Baju pengantin tu wah..super hebat lah. Tapi hebat lagi lah the flower girls hehehe. Cute betul.

LyNn HaMzAh said...

mumyShaneQeisha : Lynn pun suka jugak...

LyNn HaMzAh said...

ElyaElmo : memang da bomb...jealous tau sbb dulu waktu kawen x merasa pun pakai bj mcm tu...

LyNn HaMzAh said...

SJB : flower girl memang hebat sebab mama dia pun berangan jugak...dulu kecik2 x pernah jadi flower girl jadi bila anak ada peluang jd flower girl mama la yang berlebih2...hahaha...

LYaFRINA said...

waaa...majlis mcm artis daa..pelamin cun+baju cun...
waaaa...jeles2x....

LyNn HaMzAh said...

LYaFRINA : Itu la pasal...Huhuhu...

fikaryna said...

dlm banyak2 gambar..mmg yg plg suka..gambar qistina pgg bakul br bgn dr tido..comey abis..huhu..

tapi mmg meriah la..sonot tgk..

syAzAnA said...

wahh.
merianyer rumah pengantin.
tema dye sgtt cantek.
wee~

LyNn HaMzAh said...

fikaryna : hehehe...bukan qistina yg baru bangun tido la ryna...qaisara...qistina memang sporting habis waktu wedding nie...awal2 dah serah muka kat makcik2 dia utk disolek...hahaha...

LyNn HaMzAh said...

syazana : memang meriah...nanti tgk entry yg kat rumah family kitorang plak yer...

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

jelesnye tengok org kawen..sye pon nak jugak..tapi apekan daya..belom sampai seru..

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. best la!!

siap ada tol!! 1st time dengar.. cam enjoy je dak2 mintak byran tol. hahaha..

gambar kanak2 berpimpin tangan tu best!!

wallawe!! mmg meriah la..

LyNn HaMzAh said...

cik aida comey : insyaallah jodoh tu ada...lynn doakan aida cepat dapat jodoh dan jgn lupa jemput yer nanti...

LyNn HaMzAh said...

asada : kat johor nie memang famous tol tol nie...mcm ikut highway jerk...hehehe...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

besaunya kusi pengantin...gojes gitu :)

~ thalhazlin ~ said...

flower girl comel!
haha. memang adat johor , ada tol. agak menyusahkan, tapi itulah keunikan pengantin johor ;p