May 30, 2010

3rd Day - Pondok Timpohon

Salam 1 Malaysia dan Salam Pagi Ahad...

Right now Lynn berada di rumah MIL di Felcra Lakai, Negeri Sembilan...Pagi2 nie sunyi jer keadaan kat kampung nie...Tak macam kat bandar...Walaupun pagi ahad dah sibuk kenderaan lalu lalang...Huhuhu...Erm, insyaallah kami akan balik ke Johor Bahru tengahari nie...Kat sini ada kenduri kawen...Yang kawen plak kawan Mr. Hubby waktu zaman remaja dulu...Jadi kena la attend...

Lynn masih ada entry tentang Sabah yang perlu diupdatekan...Hope tak der yang meluat la yer...Lynn berada di bumi Sabah selama 5 hari...Tu yang entry pasal Sabah nie panjang menggiler...Hahahaha...Kalau ada yang x nak baca tu x per la...Lynn x paksa pun...Setelah penat berjalan2 sambil menjadi model sambilan di Kinabalu Pine Resort & Strawberry Garden, kitorang teruskan perjalanan ke Kinabalu Park...Tak amek masa yang lama pun ke Kinabalu Park nie...Dalam 20 minit jer dari Strawberry Garden...Tak sabar betul nak menyaksikan kawan2 turun dari Gunung Kinabalu...

Sampai jer kat Kinabalu Park, kitorang terus menuju ke Pondok Timpohon sebab kawan2 yang gie XPDC Gunung Kinabalu akan turun di sana...Hope sangat ramai yang dapat jejak kaki di pucak Gunung Kinabalu tu...Sementara nak tunggu diorang kitorang punya aktiviti adalah mengambil gambar n borak2...Hehehe...Nak buat apa lagi kan...

Sukri turun sorang2 jer...Terror mamat nie...Dia berjaya sampai di puncak Gunung Kinabalu...Sangat jealous wei dengan diorang nie...

Alin yang setia ditemani Shahabudin...Baik betul hati kau yer Budin sebab temankan Alin nie...Hehehehe...

Sangat suka dengan gambar nie...Naseb baik arr ada minah salleh yg sangat cun tu tolong amekkan gambar...

Three of us...Kenangan di Pondok Timpohon...

Lynn with Lovely Qistina...Rasa nak gomol2 jer anak dara nie...Comey betul buat posing macam tu...Hehehe...

Lovely Qistina tengah sibuk perhatikan Tupai yang tiba2 muncul kat Pondok Timpohon nie...Comey giler dan jinak sugguh tupai nie...

Tupai nie tengah menikmati Kacang Cap Tangan yang si Ezmad tolong kopekkan...Qistina suka arr sebab Uncle Ezmad dia rajin melayan...Hehehe...

Kitorang lepak kat Pondok Timpohon tu sampai pukul 4.30 petang...Then kitorang turun semula ke Kinabalu Park...Lynn uruskan transport diorang ke Kota Kinabalu dan sijil untuk semua peserta...Dalam pukul 5.30 petang group Lynn dah bergerak ke Kota Kinabalu...Kitorang turun cari tempat untuk dinner dan decide untuk makan di Anjung Selera, Likas...Gambar makanan semuanya tak sempat diambil yer kawan2 sebab masing2 dah kelaparan yang amat sangat...

Sesudah jer makan kitorang bergegas ke hotel penginapan...Kitorang pilih untuk stay kat Hotel King Park untuk 2 malam...Hotel kitorang sama dengan hotel untuk peserta XPDC Gunung Kinabalu...Harga satu malam di Hotel King Park adalah RM128.00...Jadi untuk 2 malam kitorang kena bayar RM256.00 la yer...Untuk pengetahuan korang jumlah RM yang kitorang peruntukan untuk tempat penginapan sepanjang trip ni adalah sebanyak RM406.00 sahaja untuk 4 malam...Kat Kota Kinabalu nie banyak hotel...Jadi tak susah la nak stay kat mana kalau sampai kat Kota Kinabalu nie...Korang sediakan jer duit...Hehehe...

Hari ke4 kitorang di bumi Sabah kitorang akan menjelajah ke pulau2 di Taman Tunku Abdul Rahman...Untuk korang2 yang dah pernah pergi ke Taman Tunku Abdul Rahman mesti dah tahu apa yang menarik kat pulau2 nie...Pengalaman yang sangat menakjubkan dan group kitorang macam dah ketagih nak pergi lagi...Huhuhu...Parah la macam nie...Jadi nantikan next entry Lynn tentang aktiviti2 kami di pulau yer...Adios...

8 comments:

SJB said...

Cute nya anak you tu. Tengok tu, sama jacket dengan mak nya heheh memang cute lah.

anastasyea said...

Kita pergi sabah bulan 7 nie... Kalau ada masa nanti mungkin kita singgah jap kat Kinabalu Park =)
ANaSTaSyeA: DiSebALik KaNtA CokLaT

LyNn HaMzAh said...

SJB : hehehe...dia dah pandai bergaya la skrg...

LyNn HaMzAh said...

anastasyea : semoga enjoy gie sabah nanti...kinabalu park memang wajib pergi...hehehe...

POSH76 said...

cute la tupai tu hehe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak lynnn...
teringat2 kenangan kat situ...
best kan...giler cun pemandangan kat situ

kat situ mmg byk tupai kan...jinak2 plak tu....samalah...zana pun ada amik gambar tupai2 tu...byk plak tu...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

re : we'll bw batrice tengok movie since umur dia setahun lebih kak lynn..memula tu cam tak yakin gark..tp bila tengok dia ok...so, terus berani bw dia...

selalu mmg x beli tiket utk dia...we'll beli couple seat...so, boleh ler dia duduk tengah2...

~ thalhazlin ~ said...

kak lyn, saya suka sangat baca entry2 akak tentang cuti di sabah ne. tak sabar sey nak pegi bulan 8 honeymoon nanti. ehe ;p