April 6, 2010

Syukur Alhamdulillah

Syukur sangat2 di atas rezeki kurniaan Allah S.W.T...

Entry kali nie nak citer pasal kerja Lynn yer...Untuk pengetahuan korang Lynn nie kerja biasa2 jerk...Bukan pegawai atasan pun...Rasanya ramai yang dah tahu post Lynn sebagai Pembantu Tadbir (Kesetiausahaan) (N17K) telah diupgrade ke Setiausaha Pejabat (N27) mulai 1 Januari 2010...JPA dengan baek hatinyer telah memberi peluang kepada kami2 yang berkelulusan Diploma Pengurusan dan Teknologi Pejabat dari UiTM dan Diploma Kesetiausaahaan dari Politeknik untuk menikmati post Setiausaha Pejabat (N27) nie...Huhuhuhu...Agak lama menanti untuk menikmati saat2 indah nie yer...

Actually tima kaceh la banyak2 kat JPA kerana telah memberi peluang kepada kami graduan2 kelulusan seperti di atas untuk menikmati kedudukan yang setaraf dengan kelulusan yang kami ada...Rasa berbaloi2 bile menghabiskan masa selama 3 tahun di UiTM dengan adanyer pengiktirafan seperti ini...Dan apa yang pasti terdapat banyak kelebihan yang Lynn dan sahabat handai terima sempena perubahan skim ini...Dari segi gaji, elaun, cuti dan lain2 kemudahan...Tak yah la citer satu persatu kat sini...Nanti ada yang cakap Lynn berlagak plak...

Last Thursday 1 April 2010, Lynn dan kawan2 yang berkhidmat sebagai Pembantu Tadbir Kesetiausahaan di Lembaga Pertubuhan Peladang telah dikehendaki hadir ke LPP HQ di Damansara untuk mendengar taklimat mengenai perubahan skim nie...Rasa happy sangat sebab selain dapat dengar taklimat tntg perubahan skim nie leh gak jumpa kawan2 PA semua...Untuk pengetahuan korang, Lynn dah 3 tahun tak menghadiri kursus PA okey...Ntah bila la dapat peluang gie kursus nie...Huhuhuh...Jadi bila jumpa dengan semua PA kat LPP HQ agak gamat juga la suasana dewan taklimat tu...

Setelah diberi penerangan yang teliti oleh Timbalan Pengarah Bahagian Khidmat Pengurusan LPP Encik Zulkifli Ismail, kami para PA yang layak telah diberi tawaran pertukaran pelantikan melalui pemberian opsyen ke Skim Perkhidmatan Pembantu Setiausaha Pejabat/Setiausaha Pejabat Gred N17, N22, N27/N28, N32, N36...Rasa berbunga2 hati dan perasaan Lynn waktu tu...Walaupun proses yang dijalankan oleh LPP agak lambat berbanding dengan jabatan lain akhirnya kami dapat juga tawaran opsyen nie...

So petang nie Lynn dah pun sign tawaran opsyen tu dan dah tentu la Lynn bersetuju untuk terima opsyen yang ditawarkan...Syukur di atas rezeki yang Allah S.W.T kurniakan...Lepas sign surat opsyen nie tinggal tunggu masa jer nak comfirm (tempoh 6 bulan percubaan yer) dan lepas tu tunggu nak dapat gaji baru & tunggakannyer sekali...Hope tak la ambil masa lama sangat untuk selesaikan tunggakan dan penyelarasan gaji baru nie...Sebab kawan2 kat pejabat dah bising minta belanja...Hehehe...Lynn pun dah niat nak buat makan2 sket dan doa selamat sempena kurniaan Allah S.W.T nie...

Itulah citer terbaru tntg status kerja Lynn di Lembaga Pertubuhan Peladang nie...Semoga dengan perubahan skim nie membuatkan Lynn terus semangat untuk bekerja dan menjadi pekerja yang cemerlang, gemilang dan terbilang di Lembaga Pertubuhan Peladang khususnya di negeri Johor nie...Untuk kawan2 PA Lynn yang lain, tahniah juga untuk korang semua...Nanti leh kita buat gathering yer...Hehehe...Adios...

13 comments:

kella said...

taniah kak lynn.. tumpang gembira je bila dengar cerita nih!
keinginan sangat nak keja ngan gomen, tapi tak pernah dapat pon.
Kak Lynn setiausaha lah yek? apa kata join seminar kesetiusahaan anjuran Utusan Publication! 27 April ni! (sempena hari setiausahalah nih..)
jom join reramai..

LyNn HaMzAh said...

kella : tima kaceh...erm, saper yg bg talk yer? kalau nak attend kursus2 luar nie kena dapatkan kelulusan daripada ketua jabatan...dah tu kena tgk budget gak...kalau x der budget memang x merasa la dik...anyway kalau boleh email kak lynn pamphlet seminar tu yer...

II riEnAsHaM II said...

lucky u lyn!!! saya lg sedih...ada degree tp keje jwtn w17 saja... sangat jauh jurangnya tu kann??? bila plak agaknya gov nak naik taraf org yg ada degree ni yek...huhuhu..

kella said...

orait! dah pon emel! kalo boleh pegi, boleh la kita jumpa di sana ya!
bdw, ada ke terima offer mana2 luncheon/dinner untuk secretary week dari mana2? tahun ni cam sepi je.. takdok org nak sponsor pun.. huhuhu

LyNn HaMzAh said...

rienasham : eh, knp plak mcm tu...memang apply guna spm ker atau diorang offer post tu jer kat awak...kesiannyer...kalau tak der peluang untuk naik ke gred 41 better awak gie apply semula kat spa la...wish u luck riena...

LyNn HaMzAh said...

kella : nanti kak lynn check yer...betul la tahun nie macam senyap jer...tak dengar pun dinner/luncheon utk secretary week...kalau la ada peluang dapat gie sure seronok kan...

fikaryna said...

tahniah..hepinya bila dapat rezeki mcm 2..so lepas nih makin bersemangat la yer..hehe..kalau dpat tunggakan..leh anjur contest lagi..hik2..

LyNn HaMzAh said...

ryna : tq so much...entah bila la dapat tunggakan tu...insyaallah kalau ada rezeki lebih boleh la buat contest...jgn x joint plak nanti...

ct rahani said...

tahniah lynn.. lepas nih tentu lebih bersemangat utk bekerja.. :p

LyNn HaMzAh said...

ct rahani : yer...sudah tentu lepas nie lebih semangat...chayok chayok...hehehe...

SJB said...

Wah..good news ni. Congratulation k.

LyNn HaMzAh said...

SJB : tq so much kak...dah lama tunggu berita baik nie sbnrnyer...hehehe...

Liessa said...

salam kak lynn...wahh tahniah yer..sonok kan klu keje tu kita suke...bestnye...

hr tu ade gak apply kt LPP yg kak lynn bgtau tu...tapi tak de feedback lagi...tak pe la...ade rezeki ade la kan...klu tak de nak wat camne...