April 26, 2010

My Lovely Qistina Dah Beransur Pulih...Syukur...

Weekend lepas memang la Lynn dan Mr. Hubby tak senang duduk dibuatnyer...Korang dah tahu kan yang Lovely Qistina demam...Huhuhu...Walaupun suhu badan dia tak mencecah 40 darjah celcius tapi demam kali nie disekalikan dengan muntah2 dan berak2...Kesian sangat tengok Lovely Qistina...Lembik jadinyer...Naseb baik la dia masih nak menyusu dan makan bubur...Ada juga la yang masuk ke dalam perut dia...Tapi tak lama makanan dan susu tu ada dalam perut dia...Sebab nanti sure dia muntah...Kalau x muntah dia berak...Huhuhu...Tu yang buat kitorang bertambah risau...

Lynn sepatutnya kena attend satu meeting pengurusan di Endau start semalam hingga hari nie tapi bila tengok keadaan Lovely Qistina macam nie tak sampai hati nak tinggalkan dia dengan Mr. Hubby...Mr. Hubby suruh Lynn pergi meeting tu tapi hati Lynn nie rasa berat sangat...Akhirnya Lynn buat keputusan telefon Mr. BOSS...Syukur sangat sebab Mr. BOSS memahami dan beri pelepasan kepada Lynn...Jadi Lynn boleh la tumpukan perhatian sepenuhnya pada Lovely Qistina...


Hari Pertama Lovely Qistina demam...Lynn & Mr. Hubby amek emergency leave hari Jumaat lepas...

Petang Jumaat, fever Qistina dah susut sket tapi still muntah2 dan berak2...

Tido lena Lovely Qistina sebab waktu nie hujan lebat...

Petang semalam Lynn dan Mr. Hubby tengok keadaan our daughter dah beransur pulih...Rasa syukur sangat2...Lynn nie bila tengok anak tak sihat Lynn pun rasa sedih sangat...Semalam menitis air mata nie sebab risaukan keadaan dia...Sampaikan Mr. Hubby cakap jangan la emosional sangat...Allah nak menguji kita sebenarnyer...Jadi kita kena la tabah...Huhuhuhu...Memang betul pun cakap Mr. Hubby...Lynn too emotional...Tapi ibu mana yang tak sedih dan risau bila anak sakit macam nie...Betul tak kawan2 semua...

Pagi nie Lynn dan Mr. Hubby hantar Lovely Qistina kat Tadika Ixora Ria...Muka dia happy jer bila dapat jumpa kawan2 dia...Ok arr tu...Feedback daripada Teacher Fatimah pun ok...Dia x muntah2 dan berak2 lagi...Hope she will be fine la yer...Weekend nie sepupu Lynn akan melangsungkan perkahwinan...Jadi all my family members will be at JB...Untuk itu, Lovely Qistina perlu betul2 sihat agar dia boleh enjoy sepanjang weekend nie...Lynn tak sabar nak tengok dia pakai baju flower girl...Hehehe...

Rasa bersyukur sangat ke hadrat ALLAH s.w.t kerana Lovely Qistina sudah bertambah sihat...Dan semoga ALLAH s.w.t sentiasa melindungi kami sekeluarga begitu juga dengan semua umatNya di muka bumi ini...Insyaallah

14 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

syukur sangat2 kak dah sihat balik...lepas ni proses ternak badan balik la kak...sian qistina dah susut..... betul ckp akak tu, sape laa yg tak sedih kan kak....anak sakit camtu...ape2 pun semoga qistina terus sihat dan ceria...amin!!~~

mamalieyna said...

Alhamdulillah makin sihat ye..hope terus kekal sihat ye cayang! ^_^

fikaryna said...

syukurlah..

lynn..dtg ambik award d blog ryna yer..

LyNn HaMzAh said...

lieya : badan dia susut sket nie...memang kena buat proses ternak badan balik mcm kau cakap tu...tima kaceh la sebab mendoakan qistina cepat sihat yer...

LyNn HaMzAh said...

mamalieyna : syukur alhamdulillah...nanti lynn sampaikan pesan pada qistina yer...

LyNn HaMzAh said...

fikaryna : syukur...okeys...td dah visti blog ryna dah...thank you yer sbb bagi award...

nieda said...

alhamdulillah, dah sihat..bila anak sakit mmg susah hati kan

Poyaty said...

owh, qistina da sihat. alhamdulillah. k.lynn mesti lega sgt2 kan. hurmm, x tau la ape pasaan anak sakit sbb xde ank pun. haha. x saba mau rasa jd ibu. *tp x tau bila nk jd istri pun blum. hehe

LyNn HaMzAh said...

nieda : yup memang la susah hati sangat...syukur qistina dah mulai sembuh...

LyNn HaMzAh said...

poyaty : x tahu mcm mana perasaan menjadi ibu dan isteri...hehehehe...apa lagi suruh la dak yang yaty pinang cepat2...

POSH76 said...

sedap nama ur daughter....get well soon...cian pucat muka dia

SJB said...

Ohhh good news. Bagus lah. Harap besok besok dia akan baik sepenuh nya.

siti said...

salam ziarah...alaaa cian nye qistina demam..cmne skrg dah ok ke blum?

Anonymous said...

I found your blog on search engines and bookmark it currently.
keep up the great work.

Here is my web page :: http://finance.yahoo.com/news/rid-acne-scars-latest-news-140000879.html