April 23, 2010

Get Well Soon Dear

My little darling Lovely Qistina demam...Huhuhu...Semalam dia muntah 4 kali...2 kali di nursery dan 2 kali dalam kereta...Kesian betul tengokkan dia...Hari nie Lynn dan Mr. Hubby buat keputusan tuk cuti jer...Sebab nak pantau keadaan kesihatan Lovely Qistina...Dah la Lynn kena gie meeting kat Endau hari Ahad - Isnin depan...Kalau Lovely Qistina tak elok juga memang berat la hati nie nak joint meeting tu...

Pagi tadi Lynn cuba nak bagi dia makan ubat demam tapi dia tak nak...Nasib baik la dia nak juga pakai cool fever...At least leh la juga kurangkan sket suhu badan dia...Tapi ubat pun kena makan juga kan...Nak tak nak Lynn campurkan jer dalam susu dia dan alhamdulillah dia nak juga minum susu tu walaupun tak habis...Nak masak pun x der mood la bila tengok anak tak sihat nie...Huhuhu...

Lynn ajak Mr. Hubby dan Lovely Qistina gie sarapan kat Pasar Taman Universiti...Sambil tu leh la beli ikan merah untuk buat sup Lovely Qistina...Tapi entah macam mana anak dara Lynn nie muntah lagi waktu kat kedai makan tu...Terus kitorang tapaw jer sarapan2 yang kitorang order...Tak sampai hati tengok dia melepek jer...Dah tu singgah sekejap kat Klinik Siti Fatimah...Gie beli ubat bontot...Untuk standby kat rumah...Really hope dia sihat cepat sebab Lynn sedih la bila tengok dia melepek jer...Dah tu menangis dan merengek2...Rasa macam nak nangis sama jer...

Sayang mama cepat sembuh yer...Mama & Papa always love you...Muuuaaaaahhhhsss...

Lynn dah masak bubur dan buat sup ikan merah untuk Lovely Qistina...Lepas siap jer masak Lynn terus suapkan dia makan supaya dia ada tenaga sket...Alhamdulillah dia tak menolak untuk makan dan boleh habiskan makanan tu...Then kitorang masukkan ubat bontot tu sebab tak nak dia muntahkan balik makanan yang dia dah makan...Lagipun Lynn tahu kalau Lynn paksa dia makan ubat sure dia akan terbelahak kuarkan segala apa yg dia makan...Sia2 jer...Nie dia tengah tido dan suhu badan dia pun dah kurang panas...Mohon sangat Lovely Qistina cepat sihat seperti biasa...Rindu nak tengok keletah dia...

13 comments:

mamalieyna said...

moga cepat sembuh ye qistina..sian dier..! ^_^

LyNn HaMzAh said...

mamalieyna : tima kaceh...

dalila said...

syiannyer...bebudak sekang mmg senang dpt penyakit..anak saya pon baru baik demam..bila anak dh melepek, mulalah rindu nk denagr diorg bergaduh n menjerit..

mamamiera said...

sedihkan kalau ank sakit..
agaknye qistina keracunan mknn ker..
ape2pon smoge qis sembuh cpt ye ;)

mumyShaneQeisha said...

Cian..moga Qistina cepat sembuh.mmg sedih sangat kalau anak sakit

ainazliena said...

salam lyn..aina singgah sini..smoga qistina cepat sembuh..

☆ lieya latif ☆ said...

sian qistina...tu ar kak, kalo anak tak sihat mmg gundah gulane hati kite kan...nak keje pun tak senang laaa...akakkene pantau tu kak suhu badan qistina...jgn lupe tuam2 ngan air kalo panas die naik....

cik omey said...

olo sian dia..
moga cepat smbuh=)

SJB said...

aduiii kesian betul dia. Get well soon Qistina.

joijoi80 said...

SALAM.. MOGER ANAK U CEPAT SEMBUH...

Poyaty said...

ala, ciannya qistina. get well soon sayang.

k.lynn, nasi lemak kat pasar tmn u tu mmg best kan. ptg2 plak mkn gorng pisang. rindunyaaa nk g sana. hehe

LyNn HaMzAh said...

terima kasih semua kerana mendoakan kesejahteraan anak kesayangan lynn nie...semoga anda semua diberkati...amin...

Azaziah Hani said...

Doa saya semoga qistina cepat sembuh..klu x sembuh gak cepat2 refer ke hospital segera k...jgn tangguh2 lagi sebab demam sekarang nie cam2 hal leh berlaku..