March 29, 2010

Singapore owh Singapore

Salam ceria untuk korang semua...


Entry kali nie Lynn nak mengomel sket pasal Singapore...Mesti korang pelik kan...Tiba2 jer Lynn nak citer pasal Singapore...Huhuhu...Untuk pengetahuan korang Lynn pernah gie Singapore waktu Lynn kecik...Rasanyer belum start sekolah pun waktu Lynn pergi tu...Tujuan utama Lynn dan kaum kerabat gie sana sebab penuhi undangan Atuk Tih Lynn yang kawenkan anak dia @ Mak Long Rozie...Atuk Tih Lynn dan anak beranak dia memang stay kat Singapore tu...

Walaupun Lynn ada saudara mara kat Singapore tu tapi bila dah besar panjang dan ada family nie, Lynn tak pernah plak jejak kaki kat sana...Dan Lynn pasti Singapore dah maju dan berubah dari semua segi...Info2 tentang Singapore Lynn selalu gak dapat dari saudara mara yang berkunjung ke sana...Tapi still x dpt gambaran yang sepenuhnyer tentang negara nie...Walaupun Singapore nie berjiran dengan Malaysia dan paling tepat sekali berdekatan giler dgn JB tapi kenapa la tak sampai lagi Lynn dan family ke Singapore ni ek...

Aduhai...Lately nie selalu dengar citer tentang Atuk Tih yang tak berapa sihat...Rasa-rasa macam nak jenguk juga orang tua tu la...Tapi kitorang kena buat passport dulu...Erm...Memang kena pergi juga la Singapore nie...Selain nak jenguk Atuk Tih, Lynn teringin nak gie jejak kaki kat Universal Studio yang baru buka kat Singapore dan Sentosa Island yang agak meriah tu...Sure gempaks giler kan...Huhuhuhu...Semoga ada peluang untuk Lynn dan family menjejakkan kaki ke bumi Singapore...Insyaallah...

Korang2 yang nak tahu info tentang Singapore dan tempat2 menarik yang boleh dilawati kat Singapore nie leh la klik SINGAPORE...Adios...

6 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

tringin nk pegi spore..last pegi mase kecik2 dlu...when i was 4years old...& now i'm 24..

LyNn HaMzAh said...

::pRincEsS_N:: : itu la tu...dah 20 thn ek...Singapore pun dah byk berubah dlm masa 20 thn nie...actually lynn pun dah lama tak gie Singapore...wish sangat dpt gie sana bila ada peluang...

☆ lieya latif ☆ said...

lieya pun ramai gak sedare kat sane kak...tapi mmg tak penah jejak kaki kesane..sedare jek turun johor atau melaka...tu yg kerah gak sume wat pasport....leh jenguk2 dieorg kat sane...

lagi pun singapore dah best...siap ade universal studio lagi...syok tu!

LyNn HaMzAh said...

Lieya : itu la pasal kan...sedara punya la byk kat Singapore tu tapi kita nie yg x buat2 passport...Huh...bila la nak dapat pergi Singapore nie...

SJB said...

I pernah juga pigi Singapore hehehe tapi 1 kali je itu pun yang 10 tahun yang lalu hahahha. Tapi tak apa lain kali mesti mahu juga pigi ni. Ini kali mesti bawah budak budak, mesti happy lah dorang tu hehehe.

LyNn HaMzAh said...

SJB : dah lama juga yer 10 thn...lynn dah 20 thn lebih x pergi Singapore...huhu...mesti banyak perubahan kan...