March 8, 2010

Ronda2 Taman Negara Tg. Piai

Salam...Lynn memang dah lama x update blog...Bukan tak nak update tapi lately nie Lynn busy la...Mood nak menggunakan internet kat pejabat pun dah lost...Hilang dibawa angin lalu...Dan Lynn pun tak kuasa la nak cari...Lantak la...Jadi kalau nak update blog, check email, update status kat FB, dan buat segala kerja2 berkaitan internet, maka Lynn akan buka my own lappy iaitu Ms. Pinky & Celcom Broadband...Jadi tak der la sesiapa nak kecoh2 kan...Hahahaha...

Okeys...Nak citer kat korang semua yang Lynn dan 2 sweetheart Lynn (Mr. Hubby & Lovely Qistina) gie ronda2 kat Taman Negara Tg. Piai pada 27 Februari lepas...Huhuhu...Dah seminggu baru sempat nak update citer nie...Agak basi lor...Tapi peduli apa kan...Hehehe...Sebenarnya plan nak gie Taman Negara Tg. Piai nie memang dah lama dah tapi masa jer yang tak mengizinkan...Jadi lepas jer kitorang gie jogging Sabtu lepas terus jer Lynn mencadangkan kepada Mr. Hubby untuk terus lajakkan program hari tu ke Taman Negara Tg. Piai...Sangat happy okey sebab Mr.  Hubby kata leh jer...

Kitorang memang x pernah pergi Taman Negara nie...Dah 6 tahun Lynn kat JB tapi tak pernah sekali pun jejak kaki kat situ...Asyik gie merapek meraban kat shopping complex jer sampai tak sempat langsung nak gie Taman Negara tu...Hahahaha...Sebenarnya banyak tempat2 menarik kat Johor nie...Antara nak dengan tidak jer nak pergi...Lately nie Lynn dan family lebih prefer habiskan masa lapang buat aktivti2 macam nie...Gie lepak2 kat taman sambil beriadah...Leh kuarkan peluh dan bdan pun rasa sihat sket...So korang layan la gambar yang ada nie yer...

 
 Papan tanda kat depan sekali...Welcome2...

 
Agak confius nak panggil benda nie apa...Ala2 macam tugu kot...

 
 Pandangan hadapan pintu masuk Taman Negara Tg. Piai...

 
Ermmm...Tak pernah rasanya Lynn joint kempen kebersihan...Huhuhu...Korang? Pernah tak joint?

 
Hijau pemandangan kat sini...Cuak juga nak berjalan kat sini sebab kawasan paya kan...Mana la tahu ada Si Batik...Huhuhu...

  
 Berdua dengan Lovely Qistina...Agak comot kami sebab baru balik jogging...Hahaha...
 
  
Lovely Qistina dah penat jalan...Lambat lagi ker nak sampai ke Penghujung Benua Asia nie...

 
Akhirnya kami berjaya juga menjejakkan kaki ke Penghujung Selatan Tanah Besar Asia...Satu pencapaian terbaru untuk kami sekeluarga...

   
Sungguh panasz waktu nie...Nak amek gambar pun berkerut jer muka menahan panaszz...Huhuhu...

  
Lovely Qistina ngan Mr. Hubby...

 
 Both of us again...

 
 Nak juga amek gambar nie...Lawaks la...

Jadi itu la aktiviti kami last week...Ada lagi nak diupdate...Nanti sambung ok...Adios...

4 comments:

fikaryna said...

bestnya..x kisah la cite da seminggu ker tp ada info leh share 2 kira best la..ryna paling suka gambar last..comey1..hik2..

Jawa a.k.a USERMODE said...

hurm.. jungle walk tuh nampak cam menarik. ramai orang tak kat sini? takot juge kalo pergi2 takde orang... bahye. hahaha :)) tapi cam best. rase nak pergi jugelah...

SJB said...

Macam best juga lah tempat ni. Suka saya dengan jungle walk tu. Macam menarik lah pulak.

LyNn HaMzAh said...

fikaryna : erm...yup...kalau ada masa leh la ajak mr. fikar gie taman negara nie...
Jawa a.k.a USERMODE : waktu lynn pergi tempoh hari x ramai sgt sebab tengahari...tp bila dah nak balik tu ramai gak yg dtg...meh la datang...
SJB : untuk yg x pernah pergi memang pengalaman yg best la...lynn pun harap ada peluang untuk pergi lagi...