March 16, 2010

Lovely Qistina Nak Enter Frame Sket...

Salam 1 Malaysia...

Chewah...Menyahut seruan Y.A.B. Perdana Menteri Malaysia nampaknyer...Hehehehe...

Entry kali nie khas untuk update citer tentang anak kesayangan Lynn, Lovely Qistina yer...Dah lama tak update citer pasal budak comey nie kan...Untuk pengetahuan korang dah 3 bulan  Lovely Qistina bersekolah di Tadika Ixora Ria...Pejam celik pejam celik sekejap jer dah 3 bulan kan...Lynn masih ingat lagi apabila Lynn & Mr. Hubby nak register Lovely Qistina kat tadika tu...Lynn ada tanya kat Teacher Fatimah, owner Tadika Ixora Ria tentang beberapa hal...


Lynn tanya dia, boleh ker anak saya nie sesuaikan diri dengan environment baru dan kawan2 baru dia kat tadika nie?  Berapa lama dia ambil masa untuk sesuaikan diri kat sini? Boleh ker dia ikut peraturan2 yang sedia ada dan berdisiplin seperti kanak2 lain? Huh...Itulah antara soalan2 yang Lynn tanya kat Teacher Fatimah tu...Teacher Fatimah tersengih jer bila Lynn dah selesai bertanya bertubi2...Madam, u wait for 3 months...I am very sure yang dia akan berubah dan lebih berdisplin selepas 3 bulan pertama nie...Itu la jawapan Teacher Fatimah untuk Lynn...

Now dah March kan...Lynn & Mr. Hubby memang nampak perubahan dalam diri Lovely Qistina...Lovely Qistina dah boleh faham apa yang Lynn & Mr. Hubby cakapkan pada dia...Dia akan respond pada kami dan sometimes dia akan buat ekpresi muka dia untuk lebih meyakinkan kami lagi...Contohnyer kalau dia kata dia sakit perut, dia akan pegang perut dia dan buat muka berkerut2 untuk menunjukkan yang dia sakit perut...Kadang2 tu kitorang sajer nak uji dia dan suruh dia buat something such as ambil botol susu,  amek hanger ker, alhamdulillah she understand and able to help us...Sangat rajin anak dara nie yer...

Dia dah tahu macam mana nak menunjukkan kasih sayang dia pada Lynn & Mr. Hubby...Bila dia lafazkan yang "I Love Mama, I Love Papa" seboleh2nyer dia nak peluk kami berdua waktu tu juga...Waktu dia peluk tu rasa macam nak menangis pun ada...Bercampur baur perasaan nie rasanyer...Sedih gembira...Macam2 la...Lovely Qistina dah tak susah nak bangun pagi bila hari sekolah...Kejutkan dia elok2 sure dia akan bangun dan tersengih2...Jiran2 banyak gak memuji sebab tak pernah dengar Lovely Qistina melalak waktu pagi2 bila dikejutkan...Tersenyum kambing Lynn waktu tu...Hehehe...

Feedback dari teacher2 Lovely Qistina di Tadika pun ok...Dia tak banyak ragam dan boleh sesuaikan diri dengan keadaan di persekitaran dia...Leh ikut arahan yang teacher dia berikan dan agak sporting la juga...Tak merengek tak tentu hala...Lynn & Mr. Hubby memang harap sangat dia leh learn something kat tadika tu...Dan waktu nie Lynn rasa rindu sangat dengan anak dara kesayangan Lynn nie...Rasa macam nak peluk cium dan gomol2 dia sekarang juga...

 Nie gambar latest Lovely Qistina...Waktu nie kitorang gie jalan2 kat City Square, JB

 Waktu dia main permainan nie, ramai betul orang duk perhatikan dia...Apesal ntah?

Ok arr...Nak gomol anak dara Lynn...Adios...

10 comments:

joegrimjow said...

super comey!

LyNn HaMzAh said...

joegrimjow : tq tq...

fikaryna said...

lynn..bila qistina nak simpan rambut pnjg..mesti lagi comey..huhu..

LyNn HaMzAh said...

ryna : dah simpan dah hari tu...tp ada ruam la...skrg kan musim panas...tu yg potong rambut dia...

zaradgreat said...

hehhehe
cute je
kirim salam !!
hehehehe

SJB said...

Mest lah orang tengok kat dia hehehe. Cute betul lah dia ni, ah tu lah tu hehehe.

Wah..bagus lah kan dapat good feedback from her teacher. Coz, itulah yang kita harap harap kan.

MasZuber said...

best nye Lin, anak ko dah besor dah..sat lagi dpt menantu la ko...

:)

p/s: lame x jumpe ko kan?!

LyNn HaMzAh said...

zara dgreat : nanti lynn sampaikan salam okeys...

LyNn HaMzAh said...

SJB : hehehe...its true...good feedback memang sangat melegakan hati kita as a mother...

LyNn HaMzAh said...

MAS : itu la tu...kau bila lagi nak kawen? jadi pegawai besar2 tak kan x der yg berkenan...aku pun lama x jumpa kau...rindu sungguh kawan2 kat pw dulu...huhu...