February 23, 2010

XPDC Mendaki Gunung Kinabalu

Pagi-pagi tadi Lynn teringat tentang XPDC Mendaki Gunung Kinabalu yang dianjurkan oleh KSK LPP Johor pada 11 - 15 Mei 2010 nie...Pejam celik pejam celik rasanya tak sampai beberapa hari jer lagi akan tiba ke tarikh 11 Mei tu...Seramai 21 orang ahli KSK LPP Johor yang akan menyertai program nie...Dan seramai 11 orang ahli KSK LPP Johor dan keluarga yang akan joint juga program tapi pergi untuk bersuka ria @ jalan-jalan...Wakakakaka...Lynn & family adalah di antara 11 orang tersebut...

Pengerusi Biro Sukan KSK LPP Johor @ Haji Ramli bin Tambi geleng kepala jer bila tengok kami yang muda mudi nie tak nak joint XPDC Mendaki Gunung Kinabalu nie...Dah puas juga dia pujuk2 kitorang tapi Lynn, Mr. Hubby dan beberapa rakan lain buat bo layan jer...Huhuhuhu...Kesian dia...Sebenarnya bukan Lynn & Mr. Hubby tak nak panjat Gunung Kinabalu tu...Kitorang memang nak sangat panjat tapi stamina x der lor...Berjogging kat Hutan Bandar MPJBT Mutiara Rini pun kitorang termengah-mengah inikan pula nak gie panjat Gunung Kinabalu...

Sekarang nie Lynn tengah sibuk nak siapkan itinerary untuk group Lynn & KSK LPP Johor...Banyak perkara yang perlu Lynn buat untuk memastikan XPDC dan program jalan-jalan kitorang nie berjalan lancar...Lynn dah refer blog Zana@Mama Batrice  & Lieya Latif sebab diorang baru jer balik dari KK awal tahun nie...Banyak juga tempat-tempat menarik yang diorang pergi kat Sabah tu...Selain list down tempat menarik yang boleh kitorang terjah kat sana, Lynn juga kena booking transport & bilik penginapan...Tapi Lynn tak tahu nak start dari mana la...Siapakah di antara anda yang berada di Sabah dan boleh membantu Lynn dalam hal-hal nie...Please...I need your advise...

7 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

fuh best nyer kak lynn
walaupun baru jer balik dari sabah...tp kalau dapat pergi lagi..mmg zana x lepas peluang...hari tak puas berjalan.

gamaknyer korang kena sewa bas ler kat sana.....yelah ramai kan....tp serius kak...kalau pergi kundasang...tak tido sana...mmg rugi ooo...tgh matahari terbit...pergh cun kak...zana hari tu rugi coz' x tido sana.....

kak, apasal x join mendaki gunung kinabalu tu kak....best kak...lagipun dia ada trek....ada jambatan gantung kat atas nun...so, xde ler susah sgt nak naik tu.....

SJB said...

KK ni memang banyak tempat yang menarik. Saya pun susah juga mahu cakap hehehe, u tahu lah KK ni berubah betul banyak tempat tempat yang baru, hotel hotel yang baru. semua pun baru. Waktu kami balik KK baru baru ni pun astaga boleh sesat u imagine orang dari sabah tapi boleh sesat hahahah, ada ada saja kan.

Well, good luck.

Poyaty said...

k.lynn

panjat leklok ye.

yaty allergic outdoor yg kena panjat2 neh

x suka penat. haha

LyNn HaMzAh said...

zanna : sewa bas...x kan la zanna...van yg 12 seater tu ada x kat sana? group kak lynn memang nak bermalam kat kundasang 1 malam...tp panjat gunung memang x leh la zanna sbb kitorang semua x der stamina...x berani la...takut pancit plak kat atas nanti...
SJB : u org sabah ker? mcm mana boleh sesat ek...hehehehe...
yaty : x panjat la...just uruskan ahli kelab jer...group kak lynn just gie jalan2 jer...

kella said...

best nya kak...
tahun lepas pun kita sepatutnya join juga, tapi disebabkan tarikh perkahwinan dah dekat, so dinasihati supaya takyah pegi.. frust gak sebab pegi free kan..
tapi apakan daya..huhu..
nanti upload la gambar byk2 yer.. :)

☆ lieya latif ☆ said...

WAH!!! bagus kak...respek ngan tempat keje ko...macam2 aktiviti ade...bagus!!....

kene buat paper work tu kak...kalo dpt deal ngan travel agency kat sabah pun okey..sebab akak buat ni melibatkan jumlah peserta ramai jugak kan.....dah tu kak qistina pun ikut la yeak...sonok laa minah tu kak heheeheh...

kalo lieya pun tak larat kot nak daki gunung tu.....bace tak kisah pendaki gunung yg nak buat rekod dunia 51kali mendaki gunung KK tu...sampai krem kaki die ...kebas2 abis .....tu yg ade pengalaman...kalo kite ni yg baru first time, byk gak cabaranye kan....tgk dari bawah mmg laa senang.....heheeheheheheh

ape2 pun, semoga aktiviti akak..berjaya dan seronok!!

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak lynn, apa salahnyer sewa bas...coz' rombongan akak kan ramai...kalau nak sewa van 12 seated tu pun ok gark..tp mana cukup sebuah kan......