February 19, 2010

Marah tu boleh tapi...

Pagi2 nie dah terdengar kecoh2 di pejabat...Lynn sebenarnya memang malas nak amek pot bila ada kecoh2 nie...Lebih-lebih lagi bila perkara nie terjadi di awal pagi...Di pagi Jumaat plak tu...Huhuhu...Tapi dalam pada tak nak amek pot tu Lynn curi-curi dengar juga...Curi-curi ker? Tak lor...Memang dengar dengan jelas sebab manusia tu cakap dengan kuat dan lantang sekali..

Nak share sket citer nie ngan korang semua yer...Entah apa la yang tak kena dengan sorang mamat kat pejabat Lynn nie...Mungkin malam tadi tak dapat kot...Wakakakaka...Opsss...Terlebih sudah...Untuk pengetahuan korang sejak akhir-akhir nie dia suka betul la mencari kesalahan orang lain...Asal ada jer yang tak kena dengan seseorang tu sure dia la insan yang paling kecoh kat pejabat & spread the news kat Mr. B...Kadang2 pelik gak bila Mr. B leh dapat tahu apa yang berlaku kat pejabat nie walaupun Mr. B tidak berada di tempat kejadian...

Pagi nie dia marahkan seseorang...Dia kecoh-kecoh kat pejabat nie tentang keburukan orang tu...Dia bagitahu kat semua yang orang tu sebenarnya tak layak untuk duduk di jawatan tu...Siap cakap lagi ini la akibatnya kalau masuk kerja guna tingkap dan tak guna pintu...(Guna kroni untuk dapat kerja) Huhuhuh...Habis semua diungkitnya...Setelah habis dia membebel Lynn tertanya-tanya pada diri sendiri ...Dia nie duk mengutuk dan marah-marah macam nie dia sedar tak yang diri dia sendiri tak betul...Aduyai...

Lynn sebenarnya selalu sangat dengar dia nie membebel tak tentu hal tentang staff di pejabat nie...Ada jer yang tak kena di mata dia...Bagi Lynn sebagai salah seorang pegawai senior di pejabat nie dia mungkin boleh marah tapi berpada-pada ler...Manusia di muka bumi ALLAH S.W.T tidak dilahirkan sempurna...Masing-masing ada kelebihan dan ada keburukan...Antara kita sedar ataupun tidak jer...Jadi sebagai salah seorang hamba ALLAH di muka bumi ini kita kajilah diri kita sendiri sebelum kita membuat sebarang tafsiran atau nilaian tentang orang lain...

Dan kalau boleh dia jangan lah sibuk nak jaga tepi kain orang sebab kalau la orang lain sibuk jaga tepi kain dia nanti sure waktu tu dia plak tentu arah...Mind your own business la...Lynn sentiasa berdoa agar Lynn tidak tergolong di dalam kalangan orang seperti ini...Huhuhu...

6 comments:

fikaryna said...

x suka lelaki yg banyak banyak cakap..suka bebel x tentu hala..sbb lagi banyak dia cakap lagi banyak buruk dia yg terpampang..pekak kan telinga je lynn..nyampah ngan org macam nih kan..wat sakit telinga n mata jer..huhu..abis pahala hari jumaat..hik2..

Anonymous said...

i know whose u mean... ahak..ahak dia pun 2x5. hi...hi..

LyNn HaMzAh said...

fikaryna : yup betul tu...bila banyak cakap nie takut mengguris hati org kan...
anonymous : owwhhh kenal ker? bagus la kalau tahu saper dia...tq for reading my blog...kalau boleh kenalkanlah diri tu...jgn la jadi silent reader jer...hehehe...

SJB said...

Wow awal pagi dah bising bising?. Mesti pening kepala di buat nya.

Note: Harap harap the "Anonymous" tu bukan lelaki yang u talk about or satu kerja dengan u hehehe. kalau dia pun apa salah dia kan memang betul (^_^).

LyNn HaMzAh said...

SJB : hahahaha...saya tak kisah kalau dia orang yang berkenaan sbb apa yang saya tulis di dalam blog nie ada kebenarannya...hehehe...

鐵火卷John said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社