January 13, 2010

THYROID

Huhuhu....

My MIL disahkan menghidapi penyakit THYROID tahun lepas...Tapi lepas jer doc bagitahu yang My MIL kena penyakit tu, My MIL dah makan segala ubat2 yang dibekalkan...Baru2 nie My MIL buat pemeriksaan darah dan didapati sakit yang dia alami semakin bertambah...Dan doc yang merawat dia boleh bagi ubat jer dan minta untuk buat pemeriksaan darah pada bulan 3 nanti...

Dan yang menambahkan tension kitorang anak beranak apabila My SIL tanya pada doc tu perlu ker kami refer dengan pakar tentang penyakit My MIL nie...Nak tahu doc cakap apa? Dia kata, tunggu sampai dah teruk la...Huh...Mengamuk la My SIL kat klinik kerajaan tu...Aduhai...Yang doc tu pun bangang sangat kenapa ek...Tak kan la nak tunggu teruk baru nak refer dengan pakar...Aku & Mr. Hubby yang tak berada di tempat kejadian pun sakit hati mendengarnya...

Jadi aku nak sangat pendapat dari korang semua...Seharusnya kes2 macam nie sesuai dirujuk dengan hospital kerajaan biasa atau terus jer ke pakar? Dan sesiapa yang ada pengalaman tu share la sket dengan aku...

3 comments:

asyikin said...

lynn, aku terbce post ko nie.. sblm nie silent reader jer.. tertarik lak nk komen sbb aku pn ade thyroid.. even dh schedule for operation tp aku lari dr operation sbb doc nk operate without reason..(gila tul doc tue).. my opinion, better get 2nd opinion dr doc private.. if 2nd opinion confirm need futher action, then mintak dia wat refer letter to hosp kerajaan (if nk transfer kes la.. nnt dia akn trus refer pd pakar hosp. kerajaan.. u have to understand, there's lots type of thyroid.. some harm some not (just my opi through my experience la)

ibu aliff said...

salam lynn, sy ade experience dgn tiroid ni..tiroid ni ade byk jenis ade yg hyper tiroid dan ade yg hipo tiroid..dan simpton2 die pun lain skit utk each type of tiroid tu..tapi sy tkdelah sampai nak operate bagai sebab sy buat alternatif treatment..ape kate try minum jus mengkudu 2 sudu mkn setiap pagi 1 hour b4 having bekpas..elok lagi kalu kite buat sendiri jus mengkudu tu..then buat juga urutan refleksologi di kaki..insyaAllah berkesan..

鐵火卷John said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚