January 28, 2010

Fact is a fact...Please wake up lor...

Awal2 tahun tempoh hari Lynn & kawan2 OM di seluruh Malaysia nie rasa sangat2 bersyukur sebab akhirnya Kerajaan Malaysia telah mengiktiraf diploma kami dengan mengupgradekan jawatan kami N17K @ Pembantu Tadbir Kesetiausahaan nie ker gred jawatan yang lebih tinggi N27 @ Setiausaha Pejabat...Rasa bersyukur sangat2 waktu tu...

Tapi tadi baru jer Lynn dapat call dari sumber yang boleh dipercayai di HQ KL..Nak tahu apa maklumat terkini yang Lynn dapat?

Sumber : Lynn, kau nak tahu tak? Post N27 kat tempat kita nie hanya untuk 4 atau 3 post jer...
Lynn : Huh...Aku dah agak dah...Sebab dalam pekeliling dah mention gred N27 nie untuk Pengarah Gred JUSA...
Sumber : Itu la tu...Kalau jabatan kita mohon kat JPA rasanya boleh dapat juga untuk Pengarah Gred 54...Tapi jabatan kena mohon waran baru la...
Lynn : Ohhh...Macam tu ker...Jadi apa progress jabatan sekarang nie?  Dah mohon ker belum?
Sumber : Dengar2 macam dah mohon tapi masih x dapat feedback dari JPA lagi... 
Lynn : Lambat la jawabnyer dapat upgrade jawatan nie...Banyak2 la bersabar... 
Sumber : PA kat Tingkat 3 dengar citer x nak kuar dari tempat diorang tu...Padahal diorang x der diploma pun...Kau x bengang ker kalau disebabkan diorang kita x leh dapat post N27 tu... 
Lynn : Lor...Inilah yang aku paling takutkan sekali...Gila kuasa lor...Dah tahu x layak get out jer la dari tempat tu...Fact is a fact...JPA dah mention dengan terang sekali kat dalam pekeliling tu kan... 
Sumber : Dah tu macam mana ek? Kita nie kena berkumpul la ramai2...Buat perbincangan...Kalau la diorang yang dapat nampak sangat la berat sebelah... 
Lynn : Makin tension la aku fikirkan hal nie...Aduhai...

Huhuhu...

Macam mana nie? Lynn harap sangat jabatan Lynn x berat sebelah...Dan kalau boleh ambil kira la segala apa yang dah termaktub di dalam pekeliling tu...Kesian la pada kami2 yang layak untuk duduk di kerusi tu...Lynn dan rakan-rakan dah lama menunggu peluang nie...Dan pesanan untuk mereka yang dah rasa selesa kat kerusi masing2 tu please wake up yer...Janganlah kusutkan lagi masalah nie...