October 28, 2009

BuSy SkeT ArR

Aduyai...

Ramai dah bertubi-tubi bertanya kat aku Hari Keluarga KSK LPP Johor tak buat ker tahun nie? LOL...Apa nak jawab babe...Aku sendiri x der idea nak bagi jawapan apa kat diorang nie...

Tapi on next week pada 3 November 2009, Big Boss KSK LPP Johor dah decide nak buat Mesyuarat Jawatankuasa KSK LPP Johor kat PPK Batu Pahat Utara...Jadi nak tak nak aku kena arr standby buat kertas kerja skrg nie...Tempat cadangan dah ada dalam kepala aku nie...Dan aku harap sangat AJK akan setuju dengan tempat yang aku cadangkan nie...

Ok arr...X leh nak citer panjang2 kat sini...Banyak kerja nak kena buat...Nanti ada masa aku update pasal Hari Keluarga nie yer...

October 19, 2009

- JaWaTan KoSonG -

Beberapa hari nie aku dok terfikir2 tntg kerjaya aku di Lembaga Pertubuhan Peladang nie...Entah la...Aku jadi buntu la lately nie...

Baru-baru nie LPP ada kuarkan iklan dalaman kekosongan jawatan bagi gred N27...Untuk pengetahuan korang semua post aku di LPP nie Pembantu Tadbir (Kesetiausahaan) Gred N17-K jer...Erti kata lain aku nie Personal Assistant kepada Pengarah la...Dah 5 tahun aku kat post nie...

Kalau nak dikirakan aku layak untuk memohon jawatan N27 tu...Sebab aku ada diploma yang diiktiraf...Tapi yang sedihnya selama 5 tahun aku kat LPP ni dah lebih dari 3 kali aku mohon jawatan tu setiap kali ada iklan kekosongan jawatan dibuka...Setiap kali aku mohon setiap kali tu la Pengarah aku duk sediakan surat sokongan...Tapi entah kenapa masih belum ada rezeki aku di sini...

Malah aku tak pernah dipanggil interview pun...Sebab apa yer? Adakah sebab aku tak pandai nak membodek orang atasan atau menggunakan kabel yang sepatutnya...Aduhai...Perlukah aku buat tu semua untuk memajukan diri sendiri?

Sehingga ke hari nie aku tertanya-tanya perlukah aku mohon sekali lagi jawatan N27 tu? Buntu la...

October 15, 2009

Lunch Date

Kul 11.50 a.m. tadi aku dapat satu panggilan...

Ez : Lynn, kau kat ner?
Lynn : Pejabat la..Mana lagi...
Ez : Kawan kau yang sorang nie dah nak pengsan dah...
Lynn : Lor, saper?
Ez : Zalee...Dah nak mati agaknya...
Lynn : (Ganasz giler bahasa mamat nie...) Apesal plak?
Ez : Dari pagi tak makan...Jom kuar makan jom...
Lynn : Korang biar betul? Aku kat JB nie...Bukan kat Batu Pahat...
Ez : Aku ngan Lee kat JB la...
Lynn : Oh yer ker...
Ez : Kau turun la yer...Kitorang tunggu kat parking...
Lynn : Okeys...

So hari nie aku cilok sket masa pejabat utk kuar lunch dengan diorang...We decide to having our lunch at here...



Anyway aku happy lepak2 ngan diorang...Tq so much ek...

October 14, 2009

- ProMoTe SkEt -

Baru2 nie aku terserempak dengan kawan2 lama waktu di SEGAR, Rawang...Bukan jumpa face to face pun...Jumpa kat alam cyber jer...Hehehe...Kat Facebook la...Alhamdulillah majority of them berjaya dengan life masing2...Dan ramai yang dah berumahtangga pun...Ok, straight to the point yer...

Entry kali nie aku nak promote kat pembaca blog semua tentang IZZ STUDIO...Apesal plak tiba-tiba nak promote tentang studio nie kan...Hehehe...Sebenarnya most of the crew di IZZ STUDIO nie kawan2 lama di Rawang...Jadi nie kira macam buat kerja amal la...Promote service diorang kat blog aku...


IZZ STUDIO nie terdiri daripada diorang2 di atas dan beroperasi di 15A, Jalan Bandar Baru Rawang 9, Bandar Baru Rawang, 48000 Rawang, Selangor...Haaaaa...Dengan full adress sekali aku letak...

Dekat IZZ STUDIO nie disediakan PAKEJ FOTOGRAFI & PAKEJ ANDAMAN...Walaupun lokasi studio nie di Bandar Baru Rawang tp diorang leh gie merata arr...DONT WORRY untuk mereka2 yang berada di luar Selangor & KL yer...






Jadi kalau ada yang berminat utk boleh la melayari laman web IZZ STUDIO ...I am very sure yang diorang nie akan memberikan service yang terbaik buat anda2 semua yang ingin melangsungkan perkahwinan...Tapi untuk mereka yang dah berkahwin pun still boleh gak gunakan service diorang nie...Diorang leh organize Birthday Party for Kids, Event Photography dan macam2 service lagi la...

Jadi for more information regarding IZZ STUDIO boleh contact this person ok...Kalau sayangkan kredit klik jer kat sini ....

BPEE - 0122657363
CEEZY - 0172194489
SAIFUL - 0126576757


Ok arr...got to go...Daaaa...

October 12, 2009

- KEMORA -



Most of them senior2 sekolah di SEGAR dulu...Lama sungguh tak jumpa diorang nie...Untuk pengetahuan semua waktu gambar nie diambil diorang nie memang arr mat rempit sejati...Rajin gie konvoi sana sini dan ada kelab sendiri tau...KEMORA...Tu arr nama team diorang...Waktu zaman 90an dulu kira meletops la juga kelab nie...



Dalam gambar nie kalau korang perasan x ramai perempuan kan...Tapi Pn Intan @ Wa ada la plak dalam gambar nie...Kau curi2 ikut konvoi nie kan...Hehehe...Terpaksa la aku & kawan2 lain tolong cover bagi pihak kau wahai Wa...

Oh yer...Aku nak sangat jumpa korang semua...Antara top list yang ada dalam simpanan aku:
  1. Apen Fendy @ Along
  2. Faisal Juren
  3. Mohammad Syamsul Irwan Hashim
  4. Janggut Ah Long @ Fariz
  5. Helmi Spoon
  6. Shahrin Azlan
  7. Fadzli Ghani
  8. Abdul Mutalib Abdul Hamid
  9. Abdul Muhsinin Abdul Hamid
  10. Hairie Bolaq
Ramai arr yang aku nak jumpa...Bila la dapat jumpa korang...Nak kenalkan dengan Mr. Hubby nie...Program akan datang mungkin waktu wedding reception Apen Fendy @ Along kut...Harap2 ada rezeki dapat jumpa korang yer...Insyaallah...

For all my friends, aku doakan korang sihat2 sentiasa...Dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki...Cepat2 dapat jodoh buat yang masih single dan untuk yang dah bekeluarga, semoga korang kekal bahagia hingga ke akhir hayat...Amin...

October 9, 2009

MaRhabAn Ya MarHabAn

Malam tadi suasana punya la meriah kat kawasan perumahan aku...Giliran rumah-rumah di Jalan Pulai Ria 5 utk melaksanakan aktiviti Marhaban...22 buah rumah yang participate dalam program Marhaban malam tadi...



Program bermula jam 8.45 malam dan berakhir jam 11.00 malam...Memang la sangat meriah...Tahun nie merupakan kali pertama program Marhaban nie dilaksanakan di kawasan perumahan kami...



Disebabkan dah terlalu banyak sangat rumah yang nak joint Marhaban nie, jadi kami yang participate telah sepakat makan dan minum disediakan di rumah terakhir sekali program Marhaban dilaksanakan...Rumah yang terpilih adalah rumah En. Yusof...

Aku di rumah hanya sediakan ini sahaja...





Erm, kira ok la tu...Hope next year dapat joint Program Marhaban nie lagi...Insyaallah...

October 7, 2009

- JaLaN-JaLan RaYa @ SeSi KunJunGan Ke RuMah SaUdaRa MaRa - EntRy 2

Gambar ni diambil oleh Lovely Qistina...Before gie beraya pada Hari Raya Ke2...

Yang nie pun diambil oleh anak dara aku tu...Muka Mr Hubby ada sket serius...Kenaper ek?


Antara orang kuat keluarga Mak Ngah Besah...


Siap landing baik depan kuih raya...Hehehe...


Both of Us...Muka dah berminyak waktu nie...Sehari suntuk beraya...Huhuhu...


Three of Us...Lovely Qistina dah tukar baju waktu amik pic nie...Kalau tak dia pun ikut tema gak...

October 1, 2009

- JaLaN-JaLan RaYa @ SeSi KunJunGan Ke RuMah SaUdaRa MaRa -

Erm, nie antara gambar2 yang diambil sewaktu hari raya tempoh hari...Nanti aku upload lagi k...

Jalan-Jalan Raya @ Sesi Kunjungan Ke Rumah Saudara Mara Diketuai Oleh My Grandmother @ Mak Ngah Besah...

All the ladies in my family...Bonda aku anak kedua daripada 9 orang adik-beradik...

Kami sempat posing dulu sebelum berkonvoi raya ke Muar & Melaka...

Di rumah saudara belah atuk perempuan di Merlimau, Melaka...



Antara ahli rombongan Mak Ngah Besah (nama nenek aku tu)...


Waktu nie kat rumah Uncle Majid kat Muar...Villa Impiana...Best nama rumah dia...Glamour sungguh rumah pak polisi ini...


Pak Itam with Mem...


Adik-adik kesayangan...



Ada yang sedondon ek...Hehehehe...