August 28, 2009

it's Friday again...

Pejam celik pejam celik dah pun sampai Hari Jumaat...Hari nie dah genap 7 hari umat Islam di Malaysia berpuasa...Sekejap jer rasanya...Erm, hari nie kitorang nak balik Rawang...I am too excited macam budak2 sekolah yang esok nak cuti sekolah panjang...Macam tu la hati dan perasaan aku sekarang nie...Berbunga-bunga jer...


Aku dah rancang nak berbuka puasa bersama my big family this weekend...Dan mungkin disebabkan tu la aku excited sangat nak balik Rawang...Last week waktu Awal Ramadhan aku sambut dengan Mr. Hubby & Lovely Qistina jer...Ni la baru nak bersahur dan berbuka puasa bersama keluarga...Next week kitorang akan balik ke Negeri 9 plak...Rasa syok sangat...

Dan mood untuk pergi shopping sama ada di sini...



atau pun di sini...


mungkinkah di sini?



sangat meluap-luap sekarang nie...Mr. Hubby, harap-harap anda dapat membawa saya membeli belah di salah satu tempat tersebut...SUNGGUH TERUJA...Please jangan hampakan saya yer...Hehehehe...

August 26, 2009

Kenapa dengan CIMBCLICKS?



Aku akui yang Cimbclicks memang banyak membantu aku sejak ia diwujudkan...Urusan pembayaran bil-bil dan pembayaran barang-barang yang dibelanjakan di online shopping blog yang semakin bersepah di internet sekarang nie sangat senang dilakukan dengan menggunakan Cimbclicks...Tapi 2 hari nie aku rasa macam susah betul nak log in kat Cimbclicks ...Huhuhu...Kenapa la susah sangat ek...Ada beberapa payment yang perlu dibuat nie...Hope sangat dapat log in dan buat payment-payment tu secepat mungkin...Ohhh jangan la TNB potong elektrik rumah nanti disebabkan lambat buat payment untuk bulan nie...Terfikir-fikir adakah ia merajuk? Ohhh tidak....Aku sangat buntu mengenangkan semua nie...Huhuhuhu...

Cimbclicks : Sila prihatin dengan rintihan ini yer...Please jangan merajuk dong...I nak buat payment nie...

August 25, 2009

teringin la nak makan kuih nie...

Erm....Bila dah masuk petang nie mula la terfikir-fikir juadah untuk berbuka puasa...Huhuhu...Aku dan Mr. Hubby pergi ke Bazaar Ramadhan Taman Universiti semalam...First time kitorang pergi ke bazaar tu tau...Perasaan kitorang sangatlah teruja dan terkejar-kejar sebab masa dah jejak ke pukul 6.30 petang dah...Lagi 45 minit jer nak berbuka puasa...Tapi kenapa yer? Kitorang rasa frust teramat sangat...Huhuhu...Indah khabar dari rupa...

Bazaar tu punya la panjang dan aku rasa lebih dari 100 peniaga arr yang berniaga kat situ...Tapi tiada satu yang menarik minat aku dan Mr. Hubby...Oh yer...Mr. Hubby memang tak berapa cerewet sangat tentang hal-hal makan nie...Senang nak handle tau Mr. Hubby aku nie...Hehehe...Apa yang penting bila nak berbuka puasa tu kena la ada N.A.S.I...Mee atau makanan yang seumpamanya memang bo layan la...

Opss...Terlari sket dari tajuk yang sedia ada...Hehehe...Aku sebenarnya teringin nak berbuka puasa dengan kuih muih nie...Rasanya semua kuih muih nie, bonda kesayangan aku memang terror buat especially sekali yang ini....


Kuih Tako - Sungguh sedap sekali...Ada sengkuang cina kat dalam kuih nie...



Kuih Tepung Gomak - makan waktu panas-panas sangat sedap wooo...


Kuih Vadeh...Kawan baik aku Mr. Zaidie sangat menggemari kuih ini sejak dari sekolah lagi...Tak nak yang orang lain buat tau...Yang bonda buat juga yang sedap...

Jadi weekend ni bila aku, Mr. Hubby & Lovely Qistina balik Rawang, memang arr berharap sangat agar bonda kesayangan dapat buat kuih nie...(Dengan muka penuh mengharap)....Tapi hari nie kalau gie Bazaar Ramadhan aku nak cari kuih nie. dulu..Seingat aku bonda kesayangan tak pernah buat kuih nie...Tapi entah macam mana aku leh suka plak dengan kuih nie...Huhuhu...Terasa lapar la plak...Lambat lagi ker pukul 5.30 petang?

Puteri Ayu...


Cara Berlauk...

bosan sungguh saya



Huhuhu...

Entah kenapa hari nie aku rasa bosan la yang teramat sangat...Macam-macam dah usaha yang aku buat untuk menghilangkan rasa bosan yang melanda diri ini...Aduhai...Please help me hilangkan rasa bosan ini...

August 24, 2009

Bazaar Ramadhan & Agenda Berbuka Puasa...

Alhamdulillah...Hari nie dah masuk hari ke3, aku, mr hubby dan seluruh umat islam di Malaysia berpuasa...Dan aku harap sangat dapat menunaikan ibadah ini dengan sempurna...

Tahun nie first time kitorang sambut puasa kat rumah baru...Dan memang arr sangat teruja dengan situasi nie...Dan untuk pengetahuan semua, aku x gie Bazaar Ramadhan pun sepanjang berpuasa 2 hari yg pertama...Kebetulan hari pertama puasa jatuh pada hari Sabtu...So x der la aktiviti menjamu mata dan poket di Bazaar Ramadhan nie...Semua juadah berbuka aku masak sendiri...Hehehe...Sedap ke tidak kena arr tanya Mr. Hubby...


Sebut pasal Bazaar Ramadhan tiba-tiba teringat kat Bazaar Ramadhan Jalan Tuanku Abdul Rahman...Macam-macam ada kat bazaar tu...Memang rambang mata la kalau gie bazaar tu...Dan dinasihatkan kalau duit kat dalam poket just cukup2 makan untuk sampaikan ke hujung bulan better tak payah la pergi ke bazaar tu...Nanti buat sakit hati sebab tak dapat nak menghabiskan duit kat situ...Huhuhu...Dan tahun nie aku masih belum lagi berkesempatan untuk ronda-ronda di sana...






Erm, banyak betul kenangan kat Bazaar Ramadhan tu...Dan yang paling syoknya tahun 2003...Baru jer lepas habis belajar kat UiTM Shah Alam...Sempat gak merasa buat kerja part time kat Bazaar Ramadhan tu...Tolong auntie aku jual kain pelekat & kain batik...Pendapatan yang diterima agak lumayan...Cuma penat giler la...Kalau tengah ramai customer jangan harap la nak rest...Kadang-kadang diorang bukan nak beli sangat pun...Lebih kepada nak cuci mata tengok apa yang dijual dan teruja dengan environment di Bazaar Ramadhan tu...

Weekend nie Mr Hubby dah janji nak bawa aku & Lovely Qistina balik Rawang...So ada la chance nak ronda-ronda di Bazaar Ramadhan Jalan Tuanku Abdul Rahman tu...Selain dari tu program berbuka puasa bersama keluarga sangat-sangat aku nantikan...Tak sabarnya nak lalui saat-saat indah tu...Cadangan tempat berbuka dah ada...Hope jadi kenyataan la yer...Hehehe...

August 21, 2009

Ramadhan Al-Mubarak



Mulai esok umat Islam di Malaysia akan memulakan ibadah Rukun Islam yang ke3 iaitu Berpuasa Sebulan di Bulan Ramadhan...Rasa seronok sangat sebab dapat sekali lagi menunaikan ibadah ini bersama-sama dengan keluarga tercinta...Aku doakan semua umat Islam di muka bumi ini dapat menunaikan ibadah ini dengan sempurna dan x der cilok2 ok...Semoga kita semua mendapat keberkatan daripada bulan yang mulia ini dan sentiasa berusaha untuk melipatgandakan ibadah kita...Insyaallah...

August 20, 2009

rindu sungguh pada mereka...



Diorang nie semuanya kawan-kawan waktu di Sekolah Menengah Puteri Wilayah, Kg. Baru, Kuala Lumpur...Lets me introduce all of them...Dari kiri: Jart, Taty, Emy, Eyna, Rehan, Emelda & Shi2...Erm, aku sempat satu sekolah dengan diorang selama 2 tahun jer...Form 1 & Form 2...Gambar nie aku ambil dari photo album Emy kat Facebook...Huhuhu...Hope kau x marah la yer...

Dah banyak kali dah diorang buat gathering tapi aku nie yang x sempat nak curi masa dan peluang untuk bertentang mata dangan diorang semua...Rindu sungguh dengan korang...Kalau korang ada masa korang buat la gathering lagi yer...Majlis berbuka puasa sempena bulan Ramadhan pun ok juga...I will try my best to joint...

So utk korang semua, aku doakan korang panjang umur, murah rezeki dan dicepatkan jodoh...Insyaallah...Really miss you oaalls...Muuuaaaaahhhh....

demam panas - nasib baik bukan H1N1...

Huhuhu...Sekarang nie memang ramai betul orang yang tak sihat kan...Termasuk la tuan punya blog sendiri...Aku baru jer naik kerja setelah 2 hari mc...Tekak still sakit lagi dan batuk2...Rasa terseksa sangat bila demam nie...Lebih-lebih lagi tengah kecoh-kecoh H1N1 nie...Aku start demam pada hari Isnin lepas...

Mr Hubby dah nak bawa ke Klinik Kesihatan Simpang Durian, Negeri Sembilan...Kebetulan hari Isnin tu memang kitorang cuti dan berada di rumah mak mertua di Felcra Lakai...Jadi bila badan aku dah makin panas Mr Hubby pun so worried la...Cepat jer mengajak ker klinik...Tapi x der mood nak gie klinik sana arr...So kitorang lepas lunch terus la balik ke JB...On da way balik JB, badan dah start seram sejuk...Menggigil sangat...Hujan plak tu...Huhuhu...Sampai JB terus jer pergi Klinik Siti Fatimah kat Taman Universiti...Punya la ramai yang beratur nak jumpa doc...Aku dah la tak pakai sweater...Makin worst jadinya...Doc bagi MC 2 hari...Mr Hubby pun amik cuti sehari utk jaga aku & Lovely Qistina...

So sepanjang hari Selasa, aku dilayan bak seorang puteri dari KAYANGAN...Hahahaha...Mr Hubby yang buat semua kerja kat rumah...Tq so much dear...And yang bestnyer conversation di antara Mr Hubby & Lovely Qistina...

Mr Hubby : Qis, mama kenapa?
Lovely Qistina : Mama demam...

Mr Hubby : Yer ker?

Lovely Qistina : Yer...Kesian Mama...


Aku tersengih jer bila dengar Lovely Qistina jawab macam tu...Hehehe...So, hari nie setelah MC 2 hari dan rehat2 kat rumah jer...Rindu gak kat pejabat...Ntah macam mana arr keadaan kat bilik aku tu...Tapi selalu gak contact Rin, Dayah n Gee...Tanya diorang pasal hal pejabat...Alhamdulillah semuanya ok...Thanks a lot kat semua yang membantu...

Di waktu yang sama aku rindu nak online kat facebook n update blog...Huhuhu...Hari tu dah terfikir nak beli laptop tapi sampai ke saat nie masih bertanguh2 lagi...Ntah la...X tahu kenapa...Dan baru2 nie plak ada kawan2 kat broadband kat JB nie worst sangat...Jadi mungkin tu antara sebab2 tertangguh nak beli laptop tu...Erm, x per...Sabar-sabar...Insyaallah ada rezeki nanti nak beli laptop sendiri...Hehehehe....

Ok la...Nak sambung buat kerja-kerja yang sedia ada di atas meja nie...Nanti kang ada plak yang bising kan...Bye...

August 12, 2009

Hari2 Yg Bosan...

Erm, Mr Hubby go outstion @ Melaka for 3 days...Kena handle booth LPP di HPPNK2009...Huhuhu...Bosan tahap gaban la aku 3 hari nie...Dah lama rasanya x berenggang lama2 dengan Mr Hubby...I am very sure yang Lovely Qistina akan tercari2 papa dia nanti...

Qistina : Papa ner?
Mama : Papa work...
Qistina : (dah tentu tercengang-cengang la...sebab selalunya mama datang sama dengan papa amik dia...silap haribulan leh nangis...huhuhu...)

Tak syoknya perasaan aku sekarang nie...Rasa nak nangis pun ada nie...Hope sangat Mr Hubby ok ok jer kat sana...Jauhkan la Mr Hubby dari wabak H1N1 yang diorang kata teruk sungguh kat Melaka skrg nie...Aku dah pesan berulang kali suruh Mr Hubby pakai mask sepanjang masa kat sana...Hope sangat penularan wabak H1N1 nie dapat dihentikan...Mohon sangat pada ALLAH s.w.t. melindungi umat-umatNya di muka bumi ini...Amin...

August 7, 2009

Tercari2 Side Income?

Salam...

Lately nie banyak sangat iklan-iklan di suratkhabar, internet, majalah dan lain-lain tentang cara-cara menjana side income...Erm, aku pun ada juga nak promote kat korang semua tentang side income nie...Dan daripada apa yang aku perhatikan ini la antara plan yang paling menyeronokkan dan boleh menjana pendapatan kita tanpa perlu kita menghabiskan masa dan tenaga untuk berbuat apa-apa...







Melalui plan Autoplacemnet daripada Virtue Group (company AC Mizal), kita tak perlu la susah payah nak jual barang atau cari downline untuk mendapatkan bonus...Tak la macam MLM yang bersepah kat luar sekarang nie kan...Siap ada yang buat pinjaman berpuluh-puluh ribu untuk joint tapi bila dah jadi ahli kita kena plak terhegeh-hegeh kena cari downline untuk diletakkan di bawah kita...Janji upline untuk bantu kita cari downline tapi bila upline dah mula dapat bonus maka diorang mula lupa pada downline yang ada di bawah dia...Kesian tengok diorang nie...Bayaran pinjaman tetap kena bayar tiap-tiap bulan...Dan yang paling kesian sekali bila yang banyak terlibat dengan MLM nie adalah orang Melayu kita...Huhu...

Aku bukan la nak burukkan plan MLM orang lain tapi dalam entry kali nie lebih nak bercakap tentang Autoplacement Plan Virtue Group ni...Melalui plan nie dengan hanya pembelian gelang berharga RM 375.00 (termasuk registration & bayaran postage) pembeli layak untuk menjadi ahli Virtue Group...Apabila telah menjadi ahli, Virtue Group akan menyusun 12 orang downline untuk diletakkan di bawah kita...Dan setelah ada 12 orang downline itu, kita akan layak mendapat bonus sebanyak RM 810.00...Untuk seterusnya pula kita akan mendapat downline sebanyak 144 orang dan bonus sebanyak RM 1,080.00...

Begitula seterusnya...So kalau ada sesiapa di antara korang nie berminat nak menyertai plan nie boleh la hubungi aku di talian 013-7660226...Atau kalau korang sayang kredit korang, email jer aku kat address nie : nor_hazlinda81@yahoo.com...Insyaallah dengan perbelanjaan sebanyak RM375.00 sahaja untuk satu gelang korang semua boleh menambah side income korang...

Bye...

August 3, 2009

Autoplacement Plan by Virtue Group...

Hi everybody...

Last Saturday aku & Ezal jumpa beberapa orang kuat Virtue Group di Hotel Thistle, Johor Bahru...Sebenarnya perjumpaan nie last minute program yang dirancangkan oleh Dicky...Dicky nie pun aku baru first time jumpa gak...Sebelum nie just cakap2 through handphone jer...Tak pun through Facebook...Hehehehe...

Dah nak sebulan masuk Virtue Group baru nie la aku dapat dengar penerangan secara terperinci daripada Abang Affan, Fair Roz, Dicky & AC...Presentation nie biasanya diorang buat kat pejabat AC di KL...Tapi its my lucky because baru2 nie AC ada program di JB...Jadi AC dan orang2 kuat Virtue Group turun JB...From Dicky aku dapat peluang untuk bertentang mata dengan Abang Affan, Fair Roz & AC sendiri...

The presentation was delivered by Abang Affan...And demo done by Fair Roz...Excellent job by Abang Affan & Fair Roz...So aku & Ezal dah faham keseluruhan konsep Autoplacement by Virtue Group nie...Dan untuk menambahkan lagi sumber rezeki yang sedia ada, aku tambah lagi satu akaun dengan Virtue Group...So i really hope that the plan will successful...Dan kalau ada la rezeki, aku harap sangat bonus aku dapat before Hari Raya nie...Boleh la belanja lebih sket...Hehehe....



With AC & her lovely daughter...



Orang kuat Virtue Group, Abang Affan & Fair Roz...



Fair Roz tengah buat demo kat Ezal...



AC with her lovely daughter...

Plan nie dibuka kepada sesiapa sahaja yang berminat...Jadi jikalau anda yang membaca ini ingin menambahkan lagi sumber pendapatan, boleh la menghantar email kepada Lynn di alamat berikut : nor_hazlinda81@yahoo.com...Percayalah bahawa dengan pembelian gelang berharga RM 375.00 anda mampu mengubah hidup anda...Insyaallah...