July 31, 2009

PTK, Brown Bag & Qistina

Hi...

Rasa frust sangat sebab semalam baru jer dapat keputusan Peperiksaan Penilaian Tahap Kecekapan @ PTK...Huhuhu...Kenapa la susah sangat LPP nak luluskan aras 4 utk paper Umum tu yer...Masuk kali ni dah 3 kali aku sit paper nie...Percubaan kali pertama aku pada tahun lepas...Waktu tu aku kena sit 2 paper...Paper Umum & Paper Khusus...Tp result aku agak memberangsangkan...Aku lulus kedua2 paper dengan keputusan Aras 3 - Paper Umum dan Aras 4 - Paper Khusus...

So aku just nak luluskan 1 jer paper lagi...Paper Umum nie memang agak susah soalannya...Kementerian Pertanian & Industri Asas Tani yang sediakan soalan untuk paper nie...Aku betul2 harap yg paper tu boleh lulus tp entah la...Mungkin belum rezeki aku untuk lulus...After this dah tak der exam...Digantikan plak dengan kursus...Jadi kali nie aku kena la berusaha dengan lebih gigih lagi...Kena pastikan yang paper Umum tu kena dapat aras 4...

Oh yer, baru2 nie aku ada beli bag kat web nie http://goodielicious.blogspot.com/...bag nie x ler mahal sangat tp it looks nice...Berkenan sangat sebab simple dan sesuai digunakan untuk jalan2 atau ke pejabat...Sebenarnya owner blog nie is my senior waktu di Sek. Men. Puteri Wilayah Kg. Baru Kuala Lumpur...Banyak gak bag2 yang dia jual kat blog nie...Ada yang mahal dan ada yang biasa2 jer...Dan yang mahal2 tu semuanya yang ada brand tau...Tapi aku nie x la beli yang mahal tu...Sebab zaman ekonomi meleset nie amat berkira2 juga arr nak beli barang2 branded nie...


Nak update sket pasal Nur Qistina Farzana...My lovely daughter nie dah pandai gie shopping wei...Huhuhu...Biasanya lepas balik dari kerja, aku n Ezal akan gie amik dia di Taman Universiti...Dan bila nak on da way balik ke rumah, kami kena la lalu depan Jusco Taman Universiti...Qistina bila nampak jer shopping complex tu sure akan say JUSCO JUSCO...Dan sure akan merengek ajak kitorang ke situ...Nak x nak papa dia singgah juga...

Daripada x der niat nak beli apa-apa maka terbanglah beberapa keping not kertas dari dompet papa atau mama untuk tauke Jusco tu...Dan lately nie aku n Ezal perhatikan Qistina dah teringin nak gie sekolah...Asal nampak NURI Education Centre sure dia akan cakap SEKOLAH SEKOLAH...Maka aku n Ezal kena arr fikirkan tentang hal sekolah Qistina pula skrg nie...Our plan nak masukkan dia ke NURI atau SMARTKIDS awal tahun depan...Tp tengok gak pada keadaan...Tahun depan umur Qistina baru masuk 3 tahun...Masih terlalu awal kan...Kalau masuk pun just untuk Child Care jer...Di Child Care pun diorang ada aktiviti gak...



Kitorang selalu lalu depan NURI Taman Universiti nie...




NURI Taman Johor Jaya nie plak dekat dgn pejabat aku...



NURI Taman Sri Pulai Perdana nie plak dekat dengan rumah kitorang...

At least aktiviti-aktiviti yang ada tu boleh menjana perkembangan minda Qistina...X kan selamanya nak hantar kat rumah orang jer...Qistina perlu didedahkan kepada environment lain dan aku n Ezal sebagai parents kena berikan peluang untuk dia terokai semua excitement ini...Aku pun excited nak tgk dia gie school...Sekejap jer ek masa berlalu...Sambil update blog nie aku try tgk web NURI Education Centre...Diorang ada provide kindergarten services utk anak-anak dari usia 3 - 6 tahun la...Maknanya next year dah boleh la aku register untuk Qistina...

So just wait n see...Apa progress untuk school Qistina dalam entry yang akan datang...My family datang Johor Bahru malam tadi...They will be in JB until this Sunday...FYI saat ini Nur Qistina Farzana bersama her ATUK AYAH, ATUK IBU, PAK NGAH n ACU SYAMIM at Kota Tinggi...Gie rumah kak ayah di Bandar Petri Jaya...Petang nanti lepas kerja aku n Ezal baru menyusul ke sana...Wait for us...Ok la...

Bye...

July 30, 2009

blank

hi...aku nak sangat update blog dan rasanya memang ada byk yg nak dicoretkan tp tgh x der mood arr...hari nie kerja berlambak giler...dah tinggi macam rumah flat kerja2 yg menanti nie...huhuhu...so i need to focus to my work first...later i will update my blog...hehehe...

muaaahs lynn...

July 22, 2009

I AM VERY LUCKY...

I am very lucky lately because i've meet my old friends through FACEBOOK...Ya ALLAH...Rasa bersyukur yang amat sangat sbb aku dah lama betul lost contact dengan diorang nie semua...Kak Anne, Kak Jun, Jim, Dilla, Jaz, Yanti dan ramai lagi arr...Diorang nie semuanyer kawan2 waktu aku di Matrix UKM (kampus PTPL Shah Alam)...So harap2 lepas nie x la lost contact lagi yer...Rindu sungguh dengan korang semua...Hope to see all of you soon...Muuuaaahhh2x....

July 20, 2009

citer sabtu lepas....

Hari sabtu lepas kitorang just stay kat rumah jer...Sebenarnyer dah lama sangat x stay kat rumah bila weekend nie...Sebab kitorang nie tersangat la selalu ada family event yang kitorang memang x leh nak excuse...Jadi bila last weekend kitorang x balik ke Rawang & N.9, maka kitorang pun buat arr aktiviti-aktiviti ini...

Early in the morning Ezal dah sibuk mencuci kereta kesayangan dia CAT 2215 tu...Opps lupa nak bagi tahu...Dia baru jer tukar sport rim baru utk CAT 2215 tu...Tanpa pengetahuan isteri kesayangan plak tu...Sabar jer la...Tapi nak buat mcm mana...Dah tukar pun...The new sport rim agak cantek...Jadi x leh la nak membebel sangat kan...Hehehe...Lovely Qistina pun sibuk gak membantu papa dia membasuh kereta...Sebenarnyer lebih kepada main air jer...Aku plak sibuk arr dengan kerja2 kat dalam rumah...Menyapu, membasuh baju, memasak n semua kerja2 para ibu n isteri arr aku buat hari tu...

Aktiviti hari Sabtu diteruskan dengan berjalan2 di Festive Street Mall...Kat Danga Bay...Gie tempah baju raya dan sajer duk melepak kat Mr. OtAk...Makan otak-otak n sata...Erm best sangat...Rasa macam dah lama x lepak2 macam tu...Lovely Qistina pun enjoy sangat hari tu...Happy!...


Lovely Qistina with her Lovely Papa...

Lovely Qistina with her Lovely Mama...


With Mama again...



Try to open the Otak-Otak herself...


Still trying to open it...Lastly, mama tolong gak...Hehehe....

July 16, 2009

Qistina 2nd Birthday...

  • Birthday Party nie x dirancang dengan proper pun...Last minute event tp aku & family sangat puas hati dengan pelaksanaan birthday party nie...Sebenarnyer perancangan awal nak buat kat JB tp disebabkan beberapa perkara aku & Ezal decide untuk buat di Rawang jer...Waktu Qistina 1 tahun dulu kitorang just buy her a cake & present jer...Sebab dia kecik lagi n tiup lilin pun x pandai kan...Even dia mungkin x faham event apa yang kita buat untuk dia...


The three of us...

  • So this year kitorang dah janji dengan Qistina yang kitorang akan buat birthday party dia...Dia pun dah pandai tiup lilin & know how to sing a birthday song...Jadi seronok la sket kalau buat birthday party dia...And for suprise her, we decide to call Chicky from KFC to come to my parents house at Rawang...Untuk pengetahuan semua, my Qistina menangis waktu mula-mula Chicky tu keluar...Huhuhuhu...Dia takut tengok Chicky tu...Niat aku & Ezal buat majlis nie pun sebab nak give some happiness to the kids yang stay dekat dengan rumah parents aku tu...Kids memang la tersangat ramai sebab my parents tinggal di rumah quarters KTMB...Jadi budget pun besar la utk buat event nie...



Kek Qistina yang sedap giler...Nyam Nyam...


Birthday Girl tengah makan...

The kids beratur nak bersalam dengan Chicky...
  • Walaupun aku x berapa kenal sangat dengan budak2 nie tapi aku & Ezal happy bila tengok diorang enjoy playing games n jumpa dengan Chicky tu...Its really fun...Kitorang yang dah tua bangka nie pun enjoy sakan gak hari tu...Hahahaha...Oh yer, i would like to thank makcik2 yang sudi memabntu my mom menyediakan juadah makanan sampingan untuk majlis tu...Baik sungguh hati makcik2 nie...

Tengah kusyuk perhatikan budak2 nie playing games...



Qistina with her lovely Auntie Inaz...

  • Thanks a lot juga to all my relatives yang sudi hadir ke majlis nie...My bestfriend Farhan & Iliana serta anak kesayangan diorang Andika, terima kasih kerana sudi hadir ke majlis yang x seberapa nie...Hope korang enjoy tengok gambar-gambar yang ada nie yer...

The kids tengah menunggu Chicky Meal untuk diedarkan...



Acu Syamim with Chicky...

Chicky again...

Tunggang Langgang Di Pejabatku...

Salam...
This is what happened to my office...Nak kata gotong royong pun boleh la juga...Tapi sebenarnyer rombakan tempat duduk...My new CC Encik Hasbi buat rombakan tempat duduk untuk semua staff di Cawangan Pentadbiran dan Kewangan LPP Johor nie...Phew...Tarik nafas lega because i am the lucky one because x terlibat dgn rombakan nie...

They start buat rombakan nie dari 10.00 pagi tadi...Dan waktu aku publish post nie masa dah pun menjangkau ke 12.37 tengahari...Dan apa yang pasti hari nie hingga lah petang nanti diorang akan sibuk dengan rombakan nie...Here some picca yang dapat diambil sewaktu diorang sibuk2 angkat meja n kemas apa yang patut...

Abang Ajoi n Hatta sibuk angkat meja...Encik Hasbi n Gee discuss apa ntah...

Rajin diorang nie kan...Give them a big clap....

Abang Ajoi duk buat per tu?

They still discussing nak buat rombakan macam mana...Huhuhu...


Ni kat meja saper? Cuba korang teka...Jangan marah yer tuan punya meja...Hehehe...

July 14, 2009

Baju Utk Qistina...

Utk info korang aku baru jer terima dress yang aku beli dr blog nie http://ohbabygirlboutique.blogspot.com/. Erm, sebenarnya baju nie aku belikan utk cek mek molek Qistina kesayangan aku tu...This is my first time bought something from this blog...

Its so cooooolll ya...The dress is so nice dan aku x sabar2 nak blk rumah suruh Qis try baju nie...Hope sgt yang dress ni fit dgn dia...So aku nak tunjukkan pada korang dress yang aku beli tu...Kalau korang ada masa korang usha2 la baju-baju baby kat blog yg aku mention td yer...Bye...

July 13, 2009

AUTOPLACEMENT PLAN BY VIRTUE GROUP INTERNATIONAL

I just joined AUTOPLACEMENT PLAN by VIRTUE GROUP INTERNATIONAL...Rasanya mungkin ada yang dah tahu tentang plan nie...Tapi ada gak yang x tahu kan...Ok lah, plan nie merupakan plan yang diasaskan oleh AC Mizal...Sure korang pernah terlihat iklan gelang kat tv kan...Gelang yang dijual menggunakan konsep autoplacement plan nie adalah gelang-gelang daripada edymium...Tapi korang yang berminat boleh membeli gelang-gelang nie melalui http://www.virtueshoppe.com/ ...
Hanya dengan membeli gelang dengan harga RM375.00 secara automatik korang akan menjadi downline...Setiap orang di pelusuk dunia yang membeli gelang ini melalui www.virtueshoppe.com akan menjadi ahli secara automatik sepanjang hayat...Dan downline di bawah korang akan disusun oleh Virtue Group International dari kiri ke kanan setiap level..Konsep investment ini adalah MLM tapi autoplacing...Dan yang bagusnya korang tak perlu mencari orang dan menjual barang untuk mendapat bonus tersebut...Semuanya akan diuruskan oleh Virtue Group International...

  • LEVEL 1 - Anda akan mempunyai ahli seramai 12 org dan income anda adalah RM 810 ( modal 375 dan untung rm 435)
  • LEVEL 2 - Anda akan mempunyai ahli seramai 144 org dan income anda adalah RM 1080 ( ini dah sah semua RM tu profit anda)
  • LEVEL 3 - Anda akan mempunyai ahli seramai 1728 org dan income anda adalah RM12,960
  • LEVEL 4 - Anda akan mempunyai ahli seramai 20,736 org dan income anda adalah RM 155,520
  • LEVEL 5 - Anda akan mempunyai ahli seramai 248,832 org dan income anda adalah RM 1,866,240
So kalau ada sesiapa berminat untuk joint virtue dan beli gelang tersebut boleh lah msg aku yer...

July 9, 2009

.....

Hari nie pejabat sunyi sangat...Huh...Apesal ek sunyi? Aku pun x der mood nak buat kerja...Parah la macam nie...

July 7, 2009

Tercekik Tulang...

Aduhai...

Rasa macam x selesa sangat arr dua tiga hari nie...Sebenarnya last saturday aku tercekik tulang...Tulang ayam plak tu...Puncanya aku duk mengunyah tulang ayam tu then entah macam mana leh tertelan...Ingatkan ok jer tp macam ada something yang x best kat tekak nie...Sudah sah dan sahih yang aku tercekik tulang tu...Rasanya x ler teruk sangat tapi rasa bad sangat...Sebab aku rasa something jer kat tekak aku nie...

Dah puas dah aku telan nasi kepal...Tapi x gak rasa clear tekak tu...Aku takut kalau-kalau ada effect kat tekak aku...Setakat nie masih boleh mengunyah, makan n minum macam biasa...Cuma x selesa jer...Macam mana nak buat nie...Ada sesiapa tak yang ada petua untuk selesaikan masalah aku nie...Tolong la...X selesa sungguh nie...

July 3, 2009

My Bestfriend's Wedding

Akhirnya kawan baik aku & Ezal iaitu Razali bin Ibrahim @ Zalee telah selamat diijabkabulkan dengan kekasih hati yang cantik molek pada 26 Jun 2009 yang lepas...Tapi sayangnya aku,Ezal & Qistina x dapat nak sertai majlis tu...Tapi Ezmad ada untuk bagi sokongan moral kat dia...

Walaubagaimanapun kami datang sewaktu majlis di rumah pengantin perempuan...Majlis di rumah pengantin perempuan plak diadakan pada 28 Jun 2009...Rumah Rafidah bt Mohd Sarjan @ Ieda kat Kg. Mampan, Simpang Lima, Parit Sulong, Batu Pahat....Sama segak n sama cantik diorang nie...Cuma Zalee aku tengok kurus sikit...Tapi tetap kontrol handsome...Hehehe, jaga badan juga mamat nie...

Anyway, aku & Ezal serta lovely Qistina mendoakan Zalee & Ieda bahagia hingga ke akhir hayat...Semoga cepat-cepat dapat anak...Hehehe...

Ezal & Zalee...Waktu nie tengah bengang tunggu mak andam...Ntah gie mana arr mak andam nie...


Lorr...Gambar tutup mata la plak...


Ha...Yang nie ok sket...Ezmad jadi pengapit Zalee...



Gambar beramai-ramai...Semua dah kahwin...Skrg Qis just tunggu baby Uncle Ezmad n Uncle Zalee jer...Moga cepat2 dapat anak la yer...

Happy 2nd Birthday Nur Qistina Farzana

Happy Birthday To You
Happy Birthday To You
Happy Birthday To Qistina
Happy Birthday To You

Hari nie genap 2 tahun usia anak kesayangan mama & papa...Kami sebagai mama & papa mendoakan kesejahteraan buat puteri sulung kami ini...Semoga Qis dipanjangkan usia, sihat sentiasa, menjadi anak yang solehah, menjadi anak yang bijak, pandai, cerdas & cergas, menjadi anak yang berguna dan sentiasa menjadi buah hati kesayangan mama & papa...

Lots of love dari mama & papa...Muuuuaaaahhhhhs...