September 28, 2009

- TeNtATIF rAyA KaMi -

Selamat Hari Raya Aidifitiri...

Hari nie hari pertama masuk kerja setelah lebih seminggu beraya sakan di kampung...Nak buat kerja pun x berapa nak excited sangat sebab penat kot...Naseb baik la semalam x terserempak dgn heavy traffice jammed di lebuhraya...

Actually entry kali nie nak share tntg tentatif hari raya kami...Bila diingatkan balik agak kelam kabut juga la...Tapi syukur alhamdulillah semuanya telah berjalan lancar dan kami semua telah selamat tiba di rumah kesayangan semalam petang...

  • 18 September 2009 - Balik ke Felcra Lakai, Negeri Sembilan (Boss bagi pelepasan balik awal, jd kul 12.15 dah blah dari office)
  • 19 September 2009 - Sibuk membantu keluarga membuat persiapan raya (Bakar Lemang & Masak Rendang...Tolong sket2 jer...) Dalam kul 4.00 petang bertolak balik ke Rawang...Tahun nie giliran beraya di Rawang...
  • 20 September 2009 - Selamat Hari Raya Aidilfitri...Selesai jer solat sunat Hari Raya, ziarah kubur Arwah Adik Syafiq...Al-Fatihah...Family decide untuk beraya di kampung plak...So bertolak ke Batu Pahat, Johor...Sampai di Batu Pahat jam 6.45 petang...
  • 21 September 2009 - Beraya sakan di Melaka dan Muar...Konvoi 10 biji kereta...Amat memenatkan dan masing2 kelaparan nasi...Huhuhu...Tapi seronok giler...
  • 22 September 2009 - Lepas sarapan bertolak balik ke Felcra Lakai, Negeri Sembilan...Sampai kira-kira jam 1.00 petang...Lepas makan tengahari dan lepak2 sekejap...Mak ajak beraya di rumah adik beradik mak & ayah...So kami ke Batu Kikir jam 4.00 petang...Konvoi 2 kereta jer...
  • 23 September 2009 - Beraya di Kajang & Batu 9, Cheras...Disebabkan program jalan raya nie menjangkau ke malam, kitorang decide untuk tido di rumah adik Ezal di Nilai...Dah tak larat nak drive balik ke Felcra Lakai...Huhuhu...
  • 24 September 2009 - Sempat gie membeli tikar buluh di Nilai 3...Dan terus balik ke Felcra Lakai...Sampai jam 12.00 tengahari...Tak pergi mana-mana pun hari tu...Just lepak kat rumah jer...
  • 25 September 2009 - Gie Felda Serting, Felda Palong dan Felda Jelai...Lewat petang baru sampai Felcra Lakai...Bila dah sampai rumah, sibuk plak buat preparation untuk majlis makan-makan untuk kawan-kawan Ezal & Chaer...Seb baik la mak sangat terror memasak...Jadi tak ler susah sangat...Hehehe...
  • 26 September 2009 - Lepas sarapan balik ke Rawang...Sampai Rawang jam 12.30 tengahari...Tak sampai 1 jam kat rumah, ada tetamu datang berkunjung...Penuh la rumah ibu & ayah...Jam 4.00 petang berjalan raya ke rumah saudara mara di Cheras, AU4 Keramat & Wangsa Maju...Jam 1.00 pagi baru sampai Rawang semula...Huhuhu...
  • 27 September 2009 - Lepas sarapan bersiap untuk pulang ke Johor Bahru...Jam 10.30 pagi gerak dari Rawang dan hantar adik Nurul ke IKTBN, Sepang...Sampai Johor Bahru jam 5.00 petang...
Huhuhu...Itulah tentatif raya kami...Giler sakan raya tahun nie...

Gambar? Nanti2 la upload yer...Tengah busy sket nie...Ini pun curi masa untuk buat entry nie...Hehehehe...

No comments: