September 15, 2009

Lovely Qistina & Baju Raya

Last Saturday, kitorang gie amik baju raya yang ditempah kat Norma Collection, Festive Street Mall (DANGA BAY)...Erm, agak teruja juga sebab bila dah amik baju raya nie rasa tak sabar-sabar plak nak sambut raya...Hehehe...Kalau nak dikira hari, x sampai seminggu lagi kita semua akan menyambut hari raya...

So, aku nak citer kat korang semua apa yang terjadi kat Norma Collection tu...Selalunya setiap kali hari raya, Tok Ibu atau Wan akan buatkan baju raya untuk Lovely Qistina tapi this year aku & Mr. Hubby tak nak la menyusahkan diorang...Jadi waktu aku & Mr. Hubby tempah baju raya, kitorang pun tempah la sekali untuk si kecik nie...So waktu amik baju raya hari Sabtu lepas, kitorang sajer2 suruh dia fiting sekali...Nak gak tengok kalau-kalau baju tu x ok ker dengan dia...

Lovely Qistina pun teruja gak nak try baju raya dia tu...She so cute bila pakai baju kurung...Erm, ayu gitu anak mama..

.

Bila dah selesai fiting, aku & Mr. Hubby nak buka baju raya dia dan pakaikan semula baju yg mula2 dia pakai...Huhuhuhu...Anak kesayanganku ini boleh la plak buat hal...

Mama : Qis, meh mama bukakan baju tu...
Qistina : Tak nak...
Mama : Jangan la macam tu...Nanti baju tu kotor...Kita tukar baju yer...
Qistina : Tak nak...
Papa : Kalau tak nak mama buka, biar papa yang buka yer...
Qistina : Tak nak...
Papa : Tak per la mama...Biarlah dia pakai baju tu...Nanti dalam kereta baru pujuk dia tukar baju...
Mama : Hmmmm, yer la...

Akhirnya Lovely Qistina kuar dari Norma Collection dengan memakai baju kurung yang sepatutnya dirasmikan waktu Hari Raya nanti...Sabar jer la...Ramai gak salesgirl yang kerja kat Festive Street Mall tu duk usha anak dara aku tu...Sebab macam pelik jer di awal pagi Sabtu ada seorang budak kecik memakai baju kurung kat shopping complex kan...Hehehe...