September 1, 2009

citer berbuka puasa....

Syukur alhamdulillah...Hasrat untuk berbuka puasa bersama keluarga akhirnya dapat juga dilaksanakan pada 29 & 30 August yang lepas...Syok sungguh kerana bonda kesayangan telah membuat KUIH TAKO, GULAI TEMPOYAK, ASAM PEDAS IKAN PARANG & SAYUR GORENG CAMPUR untuk juadah berbuka pada 29 August 2009...Its really great...

Selepas berbuka puasa pada 29 August 2009, kami sekeluarga telah pergi ronda-ronda di Bazaar Ramadhan Jalan Tuanku Abdul Rahman...Malam minggu yang sangat meriah di KL...Erm, macam-macam barang yang dijual kat Bazaar Ramadhan nie...Ketakutan dengan H1N1 nampaknya dah semakin berkurangan sbb semakin ramai yang mengujungi Bazaar Ramadhan nie...Tapi ramai gak yang aku perhatikan pakai mask...Termasuklah aku dan family...

Baju-baju kurung dan baju melayu memang sangat murah di Bazaar Ramadhan nie...Dan harganya tersangatlah berbeza dengan harga yang ditawarkan di Johor Bahru...Sebagai seorang anak sulung dalam keluarga,masa macam nie memang masa yang sesuai untuk adik-adik mengambil peluang meminta itu dan ini...Tapi tak la semewah yang mereka dapat seperti tahun-tahun yang lepas...Huhuhu...Sebab tahun nie aku tak tentu lagi dapat bonus dari KERAJAAN...

Agenda berbuka puasa bersama keluarga diteruskan lagi pada 30 August 2009...Menu kami pada hari tu adalah SATE KAJANG HAJI SAMURI...Wooooo...Memang sangat la sedap...Medan selera yang pada awalnya sunyi sepi penuh dengan manusia pada pukul 6.15 petang...Memang terkenal la SATE KAJANG HAJI SAMURI nie...Dan aku yakin keuntungan yang diperolehi pada setiap malam adalah sangat berbaloi...



Erm, masa-masa yang aku luangkan bersama keluarga merupakan masa yang sangat indah...So aku harap next time leh la gie makan kat Tupai-Tupai plak yer...Hehehe...

2 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

betul tu kak....makan masakan mak jugak leee juadah yg paling sedap kan...he he hehe

alamak kak...cite pasal bonus, ni yg sedey nie...sob sob...harap2 dpt le cam tawun lepas....

LyNn HaMzAh said...

betul-betul lieya...walau best mcm mana pun masakan org lain tak tertanding dengan masakan mak kita...

bonus? erm, semalam timbul gak citer pasal bonus kan...banyak2 berdoa la agar kerajaan dapat luluskan bonus utk kakitangan awam tahun nie...amin...