March 12, 2009

I aM HaPPy

Today i feel very happy...Hehehehe...Kenapa happy?

1 - My dad dah keluar dari Hospital Kuala Lumpur...Dia kena demam denggi dan last Monday dia kena tahan kat ward...So hari ni awal2 pagi my dad dah telefon inform yang dia dah boleh keluar...Waktu mula2 dapat tahu my dad kena denggi hari tu I feel very worried...Bahaya giler penyakit denggi nie...My friend meninggal dunia 5 tahun lepas disebabkan denggi berdarah...Last year, my hubby pun kena denggi...5 days kena tahan kat Hopsital Sultanah Aminah Johor Bahru...So, i really hope x der sesiapa lagi yang kena denggi...Ngeri la...

2 - Hari nie dapat surat daripada LPP Ibu Pejabat...I di antara Senarai Penerima Anugerah Khidmat Cemerlang untuk Penilaian Prestasi Bagi Tahun 2008...Happy sungguh tau...Dah 5 tahun kerja kat Lembaga Pertubuhan Peladang nie dan dah mcm2 kerja yang I buat...Jadi committee member untuk mcm2 event anjuran LPP Johor di samping membuat kerja hakiki...I really hope dgn penerimaan anugerah ini, i akan menjadi seorang kakitangan awam yang lebih berdedikasi dan bertanggungjawab dalam segala tugas2 yang diamanahkan...

3 - My lovely house yang I dan my hubby beli 2007 di Bandar Baru Kangkar Pulai dah start renovate...Dah 60% siap...We start renovate that house pada 27 Februari 2009 dan sekarang nie dah masuk 14 days kerja-kerja renovasi dijalankan...Tak sabarnyer nak pindah masuk rumah tu...I think dalam masa 2 minggu lagi dah boleh pindah masuk...Qistina pun happy setiap kali kitorang gie tengok rumah tu...Cuma skrg nie I am thinking tntg decorations rumah baru I tu...Nak cat hall warna apa, nak cat bilik warna apa, nak susun sofa kat mana dan mcm2 lagi la...

So...perkara2 ni membuatkan hati I rasa berbunga2...Hehehehe...Dan rasa bersyukur sangat2 pada ALLAH S.W.T kerana mengurniakan kegembiraan ini...Semoga perkara2 baik akan sentiasa muncul dalam hidup I dan family...Serta untuk insan2 lain di luar sana...

Insyaallah...

2 comments:

enina said...

congrats lynn.. all the best to you and your family.. best sgt dapat khidmat cemerlang.. semoga lebih cemerlang lagi hidup akan datang.. insyaAllah :)

lynn said...

insyaallah..tq kak nina...